07 декември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Adidas създаде 3D отпечатани обувки от пластмасови отпадъци, изхвърлени в океана

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 13 декември 2015 в 10:05 82633
Снимка: Adidas

Маратонки, отпечатани с 3D принтер и материал от рециклирана пластмаса от океана, са създадени от Adidas в сътрудничество с Parley for the Oceans, организация, посветена на намаляването на пластмасови отпадъци в океаните.

Обувката е само прототип, но целта й е да се покаже как индустрията може да "преосмисли дизайните си така, че да се помогне за спирането на замърсяването с пластмасови отпадъци на океана", според Adidas.

Горната част е изработена от океански пластмасови отпадъци и 3D отпечатана подметка от рециклиран полиестер и стари рибарски мрежи, съобщава The Verge.

Adidas обеща да предприеме и други мерки, за да се намали замърсяването с пластмаса, като постепенно премахване на употребата на найлонови торбички в своите магазини до края на първото тримесечие на 2016.

Ето как изглежда прототипа на обувките на Adidas:


Емо 04.01 2016 в 11:37 3
+ 0
- 0
До 1, народни цени? Тази технология не е никак евтина. Събирането на отпадъци в океана е безплатна и разработката същ? По-нормално е тези да струват 120 Марки, че и повече от всичките други изфабрикувани от нископлатени деца някъде в Азия.

До 2 Значи или или. Или всичко ще е природосъобразно или нищо така ли? Такива пък хейтъри като тебе са най-зле. Ти как си захранващ своето его? Като презираш и иронизираш всякакъв опит за промяна към по-добро?
Uranus 13.12 2015 в 23:22 2
+ 11
- 1
Ще им цапнат някаква безбожна цена за скапан чепик, и същите, които си купуват най-новия айфон и носят рамки за очила без стъкла ще си ги купят и ще си галят насраното его колко природосъобразни са.
Гробаристански Баш Паткан 13.12 2015 в 13:27 1
+ 6
- 0
Те това е БЪДЕЩЕТО!
1 - Рециклирани суровини - безплатни са.
2 - 3D принтиране - няма нужда от работна ръка.
3 - Народни цени - само някакви си 120 марки, предполагам.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.