Бъди тъмната материя за Хелоуин и още идеи за научни костюми

Наука ОFFNews Последна промяна на 30 октомври 2015 в 10:21 3510 0

Нощта на Хелоуин настъпва и ако вие, фенове на науката, още нямате никаква идея как да се маскирате, не се притеснявайте. Ние ще ви дадем няколко лесно осъществими и подходящо шантави идеи с научна тематика.

Тъмна материя

Тя е невидима, неосезаема и разбира се - "тъмна", защото не излъчва никаква светлина (повече за нея може да научите в статията ни "Колко е тъмна тъмната материя"). 

Един костюм за Хелоуин, изобразяващ тъмната материя може да изглежда обаче както си искате, защото никой не знае как наистина изглежда тъмната материя, въпреки че съставлява около 27% от Вселената. Но ако искате хората да получат най-обща представа за тъмнината и мистерията й, ще трябва поне да се облечете в черно: черни чорапогащи, черна риза, черен чорап (за главата) и черни обувки.

Не забравяйте да правите непредвидими неща. Може според желанието ви да се "лепнете" за някой (като му обясните, че тъмната материя се смята, че е нещо като "лепило", което задържа галактиките на едно място) или да го отблъснете (обяснявайки, че астрономите вече не са сигурни, че тъмната материя служи за котва, а съдейства за ускоряването на разширяването на Вселената).

Съзвездие

Ако идеята за тъмната материя за Хелоуин ви звучи зловещо, съзвездието може да е по-добрият избор на костюм за вас. Може просто костюма на тъмната материя да освежите с няколко звезди (от станиол например или да използвате топките от коледната елха за звезди). Сложете си черните дрехи на леглото и прикрепете звездите под формата на любимото си съзвездие.

Дори и никой да не познае вашето съзвездие, със сигурност ще бъдете звездата на шоуто.

Айрън (Fe) мен

Ако искате да бъдете едновременно и супергерой, и всеки да разбере, че сте фен на науката на този Хелоуин, костюмът на "Iron (Fe) Man" е най-добрият избор за вас. Трябва само да намерите две големи парчета картон (един за отпред и един за отзад). Напишете едно голямо "Fe" (символът за желязо от Периодичната таблица на елементите) на всяко парче картон и си ги закачете върху каквито си пожелаете дрехи.

Ако никой не разбере какво изобразявате, може би е време да си намерите други приятели.

Ел Ниньо

Ел Ниньо е сложно климатично явление, което се повтаря в период от две до осем години. То е периодично затопляне на водите в източната екваториалната част на Тихия океан, което повишава температурите по целия свят. Предизвиква бури, наводнение, но и суша, оказвайки огромно влияние не само в тропичните части на Тихия океан и в околните страни, но и Атлантически и Индийски океан.

Да превърнеш себе си в Ел Ниньо е лесно, защото последиците от това явление се различават много драстично. Може да бъдете "горещ" и "леден", "бурен" и спокоен.

Един от най-широко известните ефекти на Ел Ниньо е увеличаването на валежите в някои райони на земното кълбо. Това означава, че ще ви разпознаят, ако сте порядъчно "наквасен".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !