Бракониери в Танзания застреляха пилот - следял ги

Наука OFFNews Последна промяна на 02 февруари 2016 в 14:10 3463 0

Британски пилот на хеликоптер е бил убит от бракониери на слонове в Танзания, съобщава Би Би Си.

Според природозащитната организация "Фонд за опазване на природата Фридкин" ("The Friedkin Conservation Fund") англичанинът Роджър Гауър (Roger Gower) е проследявал престъпниците, когато те стреляли срещу хеликоптера му.

Един от колегите на Гауър казва, че пилотът е бил застрелян, докато прелитал покрай последния от общо три слонски трупа, останали след бракониерите.

Основателят на организацията Дан Фридкин пише, че организацията е изгубила "скъп приятел".

"Трябва да почетем Роджър и работата му. Трябва и да гарантираме, че лицата, отговорни за това нападение, ще бъдат открити и изправени пред съда. Вярваме, че ще почетем Роджър, като удвоим усилията си за защита на слоновете и безценната ни дива природа", казва още Фридкин.

Лазаро Няландо, бивш министър на природните ресурси и туризма на Танзания, казва, че Гауър е успял да приземи хеликоптера си, но е починал преди да може да бъде спасен.

Полицията в Танзания вече е арестувала трима заподозрени, за които се смята, че са замесени в смъртта на пилота. Те са обвинени, че са подслонили и са осигурили транспорт на тези, които са стреляли по хеликоптера.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !