Да учиш виртуално вече е реалност

Родителите могат да следят отблизо развитието на своите деца чрез достъп до видео архива от проведени уроци във виртуалната класна стая

Наука ОFFNews Последна промяна на 13 юли 2016 в 14:00 2232 0

Кредит karas4training.com

Уроците не са това, което бяха. Динамиката на времето, в което живеем, развитието на технологиите и интуитивната връзка на децата с компютърните системи и мобилните устройства определят бързото развитие на онлайн образованието в световен мащаб. В този контекст се появява "Прознание" – първата българска интерактивна уеб платформа, която предлага възможност за подготовка на деца от предучилищна възраст до 12 клас върху учебното съдържание с учител онлайн.

Като уникално съчетание на съвременни педагогически практики и технологични решения, "Прознание" няма аналог у нас.

Преди близо 3 години, екип от професионалисти в сферите на образованието и IT-технологиите си поставя за цел да разшири възможностите за качествена онлайн образователна среда на българските ученици. Специалистите в "Прознание" вярват, че допълнителната подготовка е полезна, когато е свързана с практически упражнения на наученото в училище и когато го надгражда, за да отвори нови хоризонти пред любознателните учениците.

Авторската методика за преподаване, създадена в сътрудничество с преподаватели от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се оказва ключът към увлекателното поднасяне на уроците с помощта на технологиите. Така знанията по всеки предмет се превръщат в практически умения. Методиката и виртуалната класна стая "Прознание" са база за обучение в бакалавърски и магистърски програми в Софийския университет, както и в квалификационни курсове за учители.

Виртуалната класна стая "Прознание" - онлайн „място“ за среща между ученици и учител, предоставя богата палитра от инструменти за преподаване, в подкрепа на осмислянето на материала – визуално аудио и видео съдържание, графики. “При спонтанен интерес от страна на участниците, можем бързо да представим асоциативни материали, които да стимулират интереса и мисленето на децата и да имат връзка с конкретния момент“, споделят учителите в "Прознание".

Родителите могат да следят отблизо развитието на своите деца чрез достъп до видео архива от проведени уроци във виртуалната класна стая, както и да провеждат онлайн консултации със самите преподаватели.

Учителите в "Прознание" са внимателно подбран екип от мотивирани личности, които обичат децата, приемат технологиите като помощник и имат желание за лично развитие в областта на съвременното образование. Част от тях преподават и в традиционното училище. Преминават сериозен подбор в няколко етапа. Получават постоянна методическа подкрепа, участват в различни обучения. Работата и резултатите им постоянно се мониторират.

С така подготвени учители, онлайн уроците на "Прознание" са вълнуващо преживяване, в което всички участници – ученици и учител обменят идеи, упражняват наученото и се забавляват. Уроците са обединени в разнообразни курсове, за да подпомогнат дългосрочно и с натрупване процеса на качествено учене. Предназначени са за деца в предучилищна възраст и ученици от I до XII клас. Знанието без граници е част от философията на екипа, който вярва в равните възможности за качествена подготовка на всяко дете.

„В урока могат да се срещнат връстници от различни населени места. И в процеса на общуване, взаимодействие, обмяна на идеи те надграждат знанията си и учат повече за света. Тази онлайн учебна среда е един малък пример за глобализацията, която все по-често осъзнаваме в ежедневието“, споделят от "Прознание".

Участието в уроците може да стане от предпочитано място, в удобно време, като са необходими компютър, камера, слушалки с микрофон и интернет връзка. Първата онлайн среща е опознавателна - преподавателят представя основните инструменти за учене.

В зависимост от предмета и възрастта на децата, уроците са с продължителност от 30 до 120 мин. Максималният брой на групата е между 6 и 9 ученици.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !