06 декември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

„Европейско училище по патология“ започна във Варна

Сред участниците са специалисти от България, Румъния, Турция, Сърбия и Гърция

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 07 юни 2016 в 11:45 23820
Снимка: http://mu-varna.bg

Второто издание на „Европейско училище по патология" бе открито в Медицински университет - Варна.

Тридневният курс по тироидна патология е ориентиран към патолози, специализанти и специалисти от страната и чужбина. Курсът ще предложи на участниците слайд-семинари, лекции и презентации, с които се цели осъвременяване и стандартизиране на диагностичните им способности.

Специален гост на събитието е проф. Мануел Собриньо Симоеш – Директор на Института по молекулярна патология и имунология към Университета в Порто (IPATIMUP), който е избран за най-влиятелен патолог в света за 2015 година от елитното британско списание „The Pathologist". Сред лекторите са и други водещи европейски специалисти в областта на тироидната патология – проф. Йерсу Капран от Университета „Коч" в Истанбул (Турция), проф. Катарина Елои от университета в Порто (Португалия) и проф. Алес Ришка от Университетската болница в Храдец Кралове (Чехия).

През последните 20 години, Европейското училище по патология се провежда ежегодно в различни страни от Стария континент. Фактът, че Медицински университет – Варна е домакин на събитието за втора поредна година красноречиво говори за високата оценка, дадена на организаторите на първото издание.

Курсът е одобрен от Европейската асоциация по патология и участниците в него получават точки за допълнително медицинско образование по образец на всички западноевропейски държави. Негови организатори са доц. Радина Иванова – председател на Българското дружество по патология, д-р Стоян Алексов – председател на Българската асоциация по патология, доц. д-р Петър Генев – ръководител на Катедра по обща и клинична патология, съдебна медицина и деонтология в МУ-Варна и д-р Хелия Божилова - Началник отделение в Комплексен Онкологичен Център – гр. Шумен. Сред участниците в курса са специалисти от България, Румъния, Турция, Сърбия и Гърция.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.