05 December 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Холандия набира български студенти за ново поколение учени

Нашенци имат шанса да станат част от историята на революционните технологии

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 23 March 2015 в 16:48 58194

Специалисти по развитие на революционните технологии ще гостуват у нас, за да стимулират свежи български умове да станат част от новите бакалавърски и магистърски програми на изследователски университет No 1  в Холандия.

На 25.03. в София и 26.03. в Пловдив представители на University of Twente ще направят безплатна презентация пред желаещи за нови знания в сферата на бъдещето на планетата – технологиите. Кандидатите за студенти ще научат как биха могли да се развият в сферата на нанотехнологиите, инженерните науки или управлението на фирми. 

Сред завършилите най-добрия изследователски университет в Холандия са много откриватели на нови устройства и постижения в областта на технологиите, сред които има и българин.

Павел Чолаков, възпитаник на катедрата по "Финансов мениджмънт" (Master's degree, Financial Management 2012 – 2013), създава уникално мобилно приложение, което превръща телефона в личен диетолог и прави индивидуален хранителен режим, съобразен с нуждите и желанията на всеки.

Друг чуждестранен студент от холандския университет TWENTE създава революционна технология за оптичен диск, който може да "надживее" човечеството – дискът е буквално неразрушим и може да побере информация, много повече от тази, която си представяме.

Висшето учебно заведение е известно и като „Университетът на предприемачите в Европа“, заради значителния брой компании създадени от възпитаниците му - над 800.

University of Twente е сред топ 200 на най-добрите в света. Той е и домът на MESA+, един от водещите изследователски центрове по нанотехнологии, който разполага с модерна материална база, специализирани лаборатории и отлични изследователи.

Днес в университета учат и работят над 10 000 студенти и 3 200 преподаватели, като се предлагат над 30 стипендии за кандидати за магистърски програми. В Холандия има около 80 000 чуждестранни студенти, а повече от половината от тях са от страни, членки на Европейския съюз и Европейското икономическо пространство - Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария. 

Презентациите на новите холандски програми ще се проведат в х-л „Кемпински Зографски“ - София и х-л „Тримонциум“ - Пловдив.


ро 28.03 2015 в 09:25 4
+ 0
- 0
Арх.
Съгласна съм. Хайде, дай пример на останалите.Направи го ти, а после ще ни научиш и нас как става. Съвсем искарено нямам нищо против.
Арх. 24.03 2015 в 09:06 3
+ 4
- 2
... Вместо това сме се зомбирали да произвеждаме ДЖАДЖИ и да ЗАМЪРСЯВАМЕ по този начин всичко материално и... духовно (фин свят, този на мислите).
Арх. 24.03 2015 в 09:03 2
+ 4
- 2
... Имам предвид, че делфините използват по-голям процент от мозъка си от нас, хората. При това имат развити СЕТИВА, за които ние в момента дори не мечтаем, а би трябвало да се насочим имено в тази посока- развиване на заложения ПЪЛЕН ПОТЕНЦИАЛ на мозъка.
Арх. 24.03 2015 в 08:57 1
+ 4
- 3
"Технологии" е мръсна дума. Те спъват РАЗВИТИЕТО на човечеството по по-ЕСТЕСТВЕН начин. Какъв е той?!? Ето, виждате ли, че сме затъпели достатъчно много, че да не можем да си отговорим!
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.