Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика при БАН посвещава изложба на акaд. Христов и акaд. Соловьов

Наука ОFFNews Последна промяна на 20 октомври 2015 в 12:31 3116 0

Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика при БАН (ИЯИЯЕ) организира изложба, посветена на 100-годишнината от рождението на акад.Христо Христов – първи директор на ИЯИЯЕ, изтъкнат физик-теоретик и учител, изобретател и организатор на науката, и 90-годишнината от рождението на акад.Вадим Соловьов – баща на теоретичната ядрена физика в ОИЯИ-Дубна.

Може да посетите изложбата, експонирана в Българска академия на науките (ул.“15 ноември“ №1“, в периода 20 – 26 октомври 2015 г., от 10:00 до 17:00 часа. Откриването ще се състои на 20 октомври 2015г. в 16:00 часа от директора на ИЯИЯЕ, доц. д-р Димитър Тонев. Темата на изложбата е „Съвременни постижения на теоретичната физика в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика на БАН “.

Четири научни лаборатории от института, занимаващи се с теоретични изследвания, ще представят тематични постери, презентации, избрани книги и други публикации, които отразяват съвременния труд на учените.

Входът е свободен за всички желаещи, които искат да се запознаят с постиженията на лабораториите, да научат интересни факти и да се потопят в света на науката.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !