05 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Къде живеят еднорозите? В Исландия

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 26 април 2017 в 11:00 56890
Снимка: Erla Porey Olafsdottir

Еднорозите са митични същества. Семейство фермери в Исландия обаче твърди, че е открило истински еднорог - или поне нещо като еднорог - и то в собственото си стадо с овце.

Рогата на един от овните на Ерла Порей Олафсдотир (Erla Porey Olafsdottir) са слепени в едно, като се разделят чак в краищата си. И по този начин отговаря напълно на латинското значение на думата "еднорог" - unicorn (uni и corn или един рог). За да няма съмнение в това овенът е кръстен Ейнхирнингур или "еднорог" на исландски.

Местният уебсайт Iceland Monitor разказва, че точно на Коледа овенът останал по случайност сам на планински склон. Фермерите, които го забелязали, не били сигурни какво животно е това и го помислили за козел.

На всичкото отгоре лицето на овена има необичаен вид. "Рогата опъват лицето му, особено около очите, затова той винаги изглежда малко изненадан. Малко прилича на хора с опънати бръчки", споделя Ерна. Тя споделя, че Ейнхирнингур е интелигентно, спокойно животно и с благ характер. "Той е безобидно същество, овните обикновено са бойни и установяват доминиране над стадото, и понякога го ръчкат, вероятно защото е различен. Има ожулване върху челото си от едно сдърпване в стадото наскоро", допълва още собственичката.

"Забелязахме странните му рога още при раждането му, но това не беше пречка за него", отбелязва Ерна. Уебсайтът Ice News съобщава, че собствениците му не го третират като обичайния овен за разплод, тъй като бил "хърбав" и планират да го оставят да живее само до следващата пролет. Според изданието обаче, Ейнхирнингур ще доживее до старини, защото има вероятност да бъде прехвърлен в зоологическата градина в Рейкявик.

Снимка: Erla Porey Olafsdottir


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.