07 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Компания на рок звезда търси НЛО, а получава военен договор

Вместо НЛО контакт - военен контракт

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 29 октомври 2019 в 00:05 37390
Нашествие на НЛО. Кредит: Markus Trienke/Flickr, CC BY-SA 2.0

Частна компания, която изследва НЛО, сключи договор с правителството на САЩ за разработване на нови материали и технологии за армията.

Компанията To The Stars Academy (TTSA) за изкуство и наука бе лансирана през 2017 г. от бившия китарист на Blink-182 Том ДеЛондж; през декември същата година TTSA стана първата компания, която споделя видеоклипове, показващи пилоти на ВМС на САЩ, взаимодействащи с НЛО. Тя успя да се сдобие с кадрите "чрез използване на възможностите за достъп на екипа си" до материалите, според сайта на компанията.

Други подразделения на TTSA се фокусират върху новите технологии. На 17 октомври представителите на TTSA обявиха, че групата е сключила Споразумение за съвместно проучване и разработване CRADA (Cooperative Research and Development Agreement) с Командването за развитие на боеспособността на армията на САЩ.

Петгодишният договор очертава научно сътрудничество и американската армия ще предостави най-малко 750 000 долара подкрепа и ресурси за разработване и тестване на технологиите на TTSA, съобщи Motherboard на 21 октомври. 

Тези технологии биха могли да включват "инерционно намаляване на маса, механични/структурни метаматериали, вълновидни електромагнитни метаматериали, квантова физика, квантови комуникации и задвижване с лъчева енергия", съгласно договора.

Успоредно с технологичното производство и теоретичните изследвания на TTSA се поддържа развлекателно подразделение, което е „начело на популяризирането на разговора за НЛО“, твърдят от компанията. TTSA поддържа филмов архив на наблюдения на НЛО, а ключовите служители на TTSA - някои от които преди са заемали държавни длъжности в САЩ - бяха включени в документалната поредица „Неидентифицирани: Разследване на НЛО в Америка“, която се излъчи по канал „HIstory“ през май.

Представител на американската армия приветства новото партньорство в изявление като "вълнуващ, нетрадиционен източник за нови материали и революционни технологии".

Докато интересът на армията на САЩ към проекта произтича от потенциалните му приложения за подобряване на военната техника, TTSA има други планове за резултатите от сътрудничеството и очаква да приложи своите открития за "комерсиализация и обществена полза", заяви Стив Джъстин (Steve Justice), главен оперативен директор на TTSA и директор на аерокосмическия отдел. 

Дали това включва приложения, свързани с НЛО, остава да видим.

Източник: Rock Star's Company Seeks UFOs, Finds Military Contract, live science


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.