Лекция на акад. Евгени Головински в Регионалния академичен център на БАН - Бургас

Катя Димитрова Последна промяна на 30 юни 2016 в 08:45 2658 0

Кредит http://www.bas.bg

Регионалният академичен център на БАН в Бургас и Университета „Проф. д-р Асен Златаров“ продължават стартиралите през месец април лектории на български учени от Хумболтовия съюз в България.

Втората открита лекция – дискусия се проведе на 28 юни 2016 г. в аулата на университета. Почетният председател на Хумболтовия съюз и почетен гражданин на гр. Бургас – акад. Евгени Головински беше представен от регионалния координатор доц. Севдалина Турманова и изнесе лекция на тема: „Фармакобиохимията и създаването на нови лекарствени средства“.

Интересната дискусия постави акцент върху изключителния технологичен напредък на фармакохимията и нейната водеща роля в синтеза и прогнозиране на биологичната активност на нови лекарства.

На лекцията присъстваха академичното ръководство на университета, както и преподаватели от лабораторията по математична химия.

Мероприятието е част от календара на планираните посещения на изявени наши учени, които са били Хумболтови стипендианти и имат изключителен принос към развитието на съвременната наука

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !