27 януари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

На 12 ноември 1933 се появява първата снимка на чудовището от Лох Нес

| На този ден 12 ноември 204763
Снимката на Хю Грей на чудовище в езерото Лох Нес .

На 12 ноември 1933 година се появява първата снимка на чудовището от езерото Лох Нес.

През ранната пролет на 1933 година някой Джон Маккей и съпругата му се разхождали покрай езерото Лох Нес в Шотландия. Изведнъж от водата се показало това, което сега е прието да се нарича чудовището от Лох Нес.

На 12 ноември същата година Хю Грей от хълмовете близо до Фойерс прави първата известна снимка на Неси.

Снимката е с изключително ниско качество, на нея се вижда замъглено изображение на S-образна фигура. Грей потвърждава информацията за появата на мистериозно същество, а експерти от Кодак, проверили негативите, заявиха, че те са истински. Учените обаче срещнаха изображението с много скептицизъм.

На 12 декември група от хроникьори от шотландска киностудия успяват да заснемат как животиното се движи в плитки води. По-рано на 6 декември снимката на Грей се появява на първа страница на вестника Дейли Скетч. В отговор на това съперникът му Дейли Мейл изпраща за своя сметка член на Кралското географско и зоологическо общество, който се престорил за "голяма ловец на големи зверове" Мармадюк Монтагю Уъторл по следите на звяра. Уъторл и фотографът му Густав Паули претърсили брега и на 18 декември 1933 година на южния бряг близо до село Дорес намират странни отпечатъци.

През зимата на 1934 година силно повлияни от публикациите на Дейли Мейл, които разгорещили страстите около това явление, журналистите са поканени да представят въпроса за съществуването на Неси в Парламента с предложение да се отделят субсидии за провеждане на изследвания и дори да се плени животното, обаче предложението е отхвърлено.

След задълбочено проучване на мистериозните следи, намерени от Уъторл, се оказа, че са от чучело на хипопотам.

Най-известната снимка на Неси от д-р Робърт Уилсън от 1934г.

За едно от най-известните доказателства за съществуването на чудовището от Лох Нес се смята снимка на д-р Робърт Уилсън, публикувана в Daily Mail през 1934г. През 1994 г. е установено, че това изображение е фалшиво, направено от Уилсън и трима съучастници. Двама от съучастниците на Уилсън доброволно са признали за престъплението си, като първото признание през 1975 г. остава незабелязано от обществеността, тъй като вярата в честността на д-р Уилсън била непоклатима - той дълго време е твърдял, че не вярва в чудовището и е снимал просто обект, който се движи в езерото.

Увеличава се броят на учените, които смятат, че доказателства за съществуването на чудовище в езерото Лох Нес не съществуват.

А Неси се появява най-често след 5-ото уиски.


kokoten
Рейтинг : 7440
02.12 2017 в 13:42 3
+ 0
- 0
...мошеници много,пияндурници още повече....
+ 2
- 1
НЕ ДАВАЙТЕ РАКИЯ НА СТЕФАН, че става страшно! Независимо какви витиевати аргументи излага.

Водка може. Но пък не е интересно.
+ 10
- 2
Да бе, след петото уиски ...
Ти плащай, па аз още на третата ракия ще ти направя снимки на птеродактила, който отнася пепелника от масата.

П.П. Гроздова не пия, от сливова нагоре.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.