07 юли 2020
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Награждават победителите от ученическия конкурс "Моят 3D свят"

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 30 юни 2016 в 10:17 10980
Снимка: http://mtf.tu-sofia.bg

Награждаването на победителите във второто издание на ученическия конкурс "Моят 3D свят" ще се състои на 1-ви юли в Технически университет - София.

Наградите на победителите ще връчат проф. Иван Димов, зам.-министър на образованието и науката, Саша Безуханова, председател на Съвета на настоятелите и проф. Георги Тодоров, декан на Машинно-технологичния факултет, организатор на конкурса.

Ще присъства ректорското ръководство, деканите на факултети, представители на Студентски съвет, победителите в конкурса, техни родители и приятели, представители на Съвета на настоятелите и на индустрията.

Програмата включва и представяне на изградената инфраструктура по проект ”Създаване на Университетски научноизследователски комплекс (УНИК) за иновации и трансфер на знания в областта на микро/нанотехнологии и материали, енергийната ефективност и виртуалното инженерство” между НИС, ТУ - София и Фонд „Научни изследвания”.

“Моят 3D свят” е ежегоден конкурс, под патронажа на Президента на Република България, организиран от Машинно-технологичния факултет, за разработване на 3D модели от ученици и кандидат-студенти. Всеки желаещ да участва в конкурса разработва 3D модел на избран от него обект с използването на любимия си програмен продукт.

Тази година броят на участниците е по-голям в сравнение с предходната, а сложността на представените разработки е по-висока, което потвърждава и нарасналия интерес и популярност към инициативата.

Проектите се оценяват от независимо жури: преподаватели и експерти от индустрията. Оценените с не по-малко от 80 точки имат право да се запишат в избрана от тях специалност на МТФ при ТУ – София, ОКС „бакалавър“. Формирането на оценката се базира на стриктно дефинирани критерии: рационално и логично построяване на моделите, минимум компоненти с грешки при регенериране, коректни връзки между компонентите, адекватно използване на възможностите за създаване на детайли в контекста на сглобената единица и др.

През 2016 г. участниците представиха модели, сред които собственоръчно проектиран дизайн на мотор от тип круизър, V-образен двигател, рекламен дирижабъл, модели на военни кораби, архитектурни проекти и други.


Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.