04 декември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Национален фестивал "Наука на сцената" 7

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 13 март 2018 в 07:07 36120

Национален фестивал "Наука на сцената-7", 2018, се организира от Националния организационен комитет с участието на представители на Съюзите на физиците, химиците, биолозите и математиците в България и Министерство на образованието и науката.

Фестивалът ще се проведе от 26 до 28 октомври 2018 година. За пореден път домакин на фестивала ще бъде град Севлиево. Домакин на изявите на участниците ще бъде СУ "Васил Левски". 

Седмото издание на Националния фестивал "Наука на сцената" ще бъде последвано от международната изява, която който ще се проведе от 31 октомври до 3 ноември 2019 г. в Кашкайш (Cascais), Португалия.

Участниците в международния фестивал ще бъдат определени на националните фестивали на страните, които имат състезателен характер.

Националният фестивал "Наука на сцената-7" е подборен етап от постоянно действащата Европейска програма "Наука на сцената" ("Science on stage"). Неговата основна цел е да предизвика и повишава интереса на ученици от всички етапи на училищното образование, включително и предучилищно към природните науки, като основна област на човешкото познание и като бъдеща кариера. Това се постига чрез непрекъснато повишаване на нивото на образованието по научните дисциплини – физика и астрономия, химия, биология, математика и информатика, с което се повишава и научната грамотност на цялото общество. Целта, която си поставя Националният фестивал, е подобряване качеството на преподаване на научните дисциплини от учителите. Той дава възможност на учителите да обменят иновативни идеи, образователни методики и опит и ги запознава със съвременните научни постижения.

Отворена е официалната страница на сайта: http://sons-bg.org/

Следете facebook страницата на събитието.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.