Нефтеният разлив е причинил смъртта на 1400 делфини (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 27 май 2015 в 15:36 4528 0

Кредит theverge.com

Ново проучване показва, че има пряка връзка между най-големия разлив на нефт в историята и масовите измирания на делфините в Мексиканския залив.

Увеличаването на броя на смъртните случаи на делфини продължава от времето на нефтения разлив от 2010г и досега. Изследователите се опитват през цялото време да определят каква е действителната причина. В последното си проучване, учени от Националната океанска и атмосферна администрация (NOAA) описват сериозни проблеми със здравето на делфините, които са свързани с разлива на петролни продукти. Те доказват пряката връзка между смъртността на делфините и разлива на Бритиш Петролеум. Констатациите са публикувани тази седмица в PLoS One.

"Тези проучвания посочиха наличието на петролни въглеводороди като основна причина за заболяванията и смъртните случаи в популация на делфините в залива," - казва Тери Роулс от NOAA  в изявление.  

Биолозите са прегледали 46-делфини, загинали между 2010 и 2012 г., изследвайки белия им дроб и надбъбречните жлези са установили с голяма вероятност, че животните са страдали от бактериална пневмония. Близо 1400 морски бозайници са изхвърлени на брега общо, като голяма част от тях - 94% - са открити мъртви.

Делфините плуват през разлива на нефт през 2010 година.

Около една пета от всички изследвани делфини са имали пневмония или проблеми с надбъбречната жлеза, 10 пъти повече, отколкото се очаква в нормални популации. Изследователите описват тези ефекти от въздействието на нефта като особено вредни. Катлийн Калгроув (Kathleen Colegrove), ветеринарен патолог, който е работил по изследването, казва в изявление, "Тези делфини имат едни от най-тежките белодробни поражения, които съм виждала през повече от 13-те години, когато съм изследвала телата на мъртви делфини на територията на Съединените щати." 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !