17 май 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Отлично представяне на отбора на СМГ на Осмото издание на Международното състезание на младите математици

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 14 юли 2016 в 09:35 26750
Снимка: СМГ "Паисий Хилендарски"

В периода 4 -11 юли 2016 г. в Санкт Петербург, Русия, се състоя Осмото издание на Международното състезание на младите математици (International Tournament of Young Mathematicians – ITYM 2016). В него взеха участие 12 отбора от Русия, Франция, Германия, Беларус, Румъния, Бразилия и България.

ITYM е отборно състезание, чиято цел е да стимулира интерес към математиката и нейните приложения и да развива научното мислене, уменията за общуване и работа в екип. За разлика от останалите олимпиади и състезания, задачите за ITYM се публикуват няколко месеца предварително и са с изследователски характер, като някои от тях нямат известно до момента решение. По време на турнира отборите докладват и защитават решенията на своите задачи пред жури и останалите отбори.

Отборът на България бе представен от:

Участници: Иво Дилов (12 клас, СМГ), Станислав Димитров (12 клас, СМГ), Мирослав Маринов (12 клас, ОМГ – Пловдив), Христо Попов (11 клас, СМГ), Димитър Ружев (11 клас, СМГ) и Иван Стоянов (11 клас, СМГ);
Научен ръководител: доц. д-р Асен Божилов, преподавател във ФМИ към СУ;
Ръководител: Стойчо Стоев, преподавател в СМГ;
Наблюдатели: Антони Стоянов, директор на СМГ и Линка Минчева, преподавател в СМГ.
Учители на учениците от СМГ са Стойчо Стоев и Иван Симеонов.

Българският отбор се завърна късно снощи с бронзови медали в генералното класиране и две специални награди.

Индивидуална награда получи Мирослав Маринов за най-добро решение (Best Solution) на задача.

Награда за първо място участниците ни са получили в състезанието "Quiz", в което участниците решават нови задачи, поставени от журито, които са развитие на предварително поставените теми. Получената награда в този тур показва сериозната и задълбочена предварителна подготовка върху съответната тематика на нашите ученици.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.