15 май 2021
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Първите дни на малкото бяло мече Нора (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 09 февруари 2016 в 10:33 86170

Зоологическата градина в Кълъмбъс, Охайо наскоро пусна видео на роденото там 3-месечно полярно мече. То вече получи името Нора, избрано с публично онлайн гласуване, привлякло участници от 115 страни, съобщи CNN

Видеото, публикувано на Facebook страницата на зоологическата градина, показва как малкото се храни, играе и спи. 

Зоологическата градина Колъмбъс наскоро пусна time-lapse видео на новородено полярно мече.

The Columbus Zoo recently released this adorable time-lapse of their new polar bear cub. Too cute for words.

Posted by I fucking love science on Monday, 8 February 2016

Очарователното зверче се роди на 6 ноември от майка Аурора и баща Нанук, името й Нора, е комбинация от имената на родителите й. В началото Аурора е била грижовна майка на двете си малки, но въпреки усилията й, само едното оцелява, пише в сайта на зоопарка Кълъмбъс.

Степента на преживяемост на малките на полярната мечка през първите няколко седмици от живота е само около 50 процента. След по-малко от седмица след раждането, Аурора започва все по-малко да се грижи за малкото си. Когато тези паузи стават по цели дни, персоналът на зоопарка взема решение той да поеме грижите за новороденото. 

Сега Нора е на 3 месеца и се справя много добре. Краката й стават по-силни и вече се опитва да се изправя и ходи на четири крака. Гостите на зоопарка не могат да видят Нора, защото тя е постоянно в болницата на зоологическата градина, където получава по часовник от екипа грижи и хранене на всеки 4 часа.

Това полярно мече е много специално, защото е само едно от двете, родени в зоопаркове миналата година. Чифтосването на Аурора и Нанук бе по препоръка на Асоциацията на зоологическите градини и аквариуми по Плана за запазване на застрашените видове.

Полярните мечки намаляват, заедно с топенето на морските ледове. Според експертите само 20,000-25,000 полярни мечки са останали в дивата природа.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.