Пентагонът създава нова изследователска група за НЛО

НаукаOFFNews Последна промяна на 26 ноември 2021 в 00:01 15615 1

„Кадър“ от публично публикуван видеозапис.

Американските сенатори демократи внесоха изменение в Закона за националната отбрана (NDAA22) в началото на ноември за създаване на Служба за наблюдение и обянение на аномалии в рамките на Министерството на отбраната на Съединените щати (DoD).

Наскоро бе обявено, че агенцията ще бъде създадена под малко по-различно име, „група за синхронизиране на идентификация и констрол на въздушни обекти“.

Тази агенция ще бъде наследник на настоящата програма на UAPTF (Unidentified Aerial Phenomena Task Force), която е част от Службата за военноморско разузнаване на САЩ. Тази нова агенция ще бъде упълномощена да използва „всякакъв ресурс, актив, собственост или процес“ в рамките на Министерството на отбраната и разузнавателната общност, за да проучи положението с НЛО или неидентифицирани въздушни явления (UAP).

Изменението (раздел 1652) включва, че тази нова агенция трябва да разработи процедури за синхронизиране и стандартизиране на събирането, отчитането и анализа на свързаните с UAP явления в рамките на Министерството на отбраната много по-добре, отколкото е било досега.

UAPTF ще премине в новата група незабавно и ще бъде ръководена от държавния секретар по отбраната и висши служители на разузнаването.

Вижте тук информация от НаукаOFFNews за последния доклад на американското разузнаване за НЛО.

Групата трябва да се обърне специално внимание на потенциалните заплахи от UAP за националната сигурност, както и оценка дали подобни явления могат да бъдат приписани на чужди нашественици. Фокусът на групата ще бъде върху въздушното пространство над военни съоръжения или райони на действие. В допълнение към рационализирането и подобряването на отчитането, събирането и анализа на съответните данни, той ще препоръча промени в законите, наредбите, обучението и организациите.

Създаването на агенцията идва, след като Службата на директора на националното разузнаване (ODNI) публикува доклад за UAP от UAPTF миналия юни. Докладът на UAP, поръчан от Конгреса, разглежда 144 доклада за UAP, които все още не са обяснени, датиращи от 2004 г. и от по-рано. Докладът идентифицира трудностите при събирането на данните, необходими за оценка и идентифициране на UAP, трудностите, които пилотите изпитват при докладване на наблюдения на НЛО, и несъответствията в механизмите за докладване.

Новосъздадената агенция ще включва и консултативен комитет по въпросите на ефира и трансмедиите, като този орган ще включва учени от цялата страна в допълнение към експерти от НАСА. Въпреки че депутатите от Камарата на представителите на САЩ (или долната камара на Конгреса на Съединените щати), са предложили подобно бюро, „сенатската версия“ на това бюро също ще изисква по-чести публични доклади за чувствителна информация, като например дали има или не неблагоприятни последици за здравето, свързани с наблюденията на UAP и дали правителството е събрало физически материал от срещите. Агенцията също трябва да започне да работи в тази област със съюзниците на САЩ, за да оцени по-добре естеството и размера на UAP. Всяка година агенцията ще представя на Конгреса годишен доклад за своите констатации.

В интервю за Politico в сряда, 11 ноември, сенаторът Кирстен Гилибранд (Kirsten Gillibrand) описа мотивацията си за създаването на новата служба.

„Ако това е технология, собственост на противници или друга организация, ние трябва да знаем за нея“, заявява Гилибранд и добавя, „заравянето на глави в пясъка не е нито стратегия, нито приемлив подход“.

Нейното мислене съвпада с констатациите от малко схематичния доклад на Пентагона за UAP това лято, който не намери конкретни доказателства за някои от UAP, но насърчи законодателите и служителите на отбраната и разузнаването да вземат въпроса по-сериозно на административно ниво.

„Не сме имали никакъв надзор в тази област от дълго време“, добави Гилибранд. „Мога да преброя от една страна броя на изслушванията, които имах по този въпрос за десет години. 

Източници:

Pentagon Announces New Group to Counter UFO Threat, Military.com

Sen. Gillibrand introduces amendment to Defense bill establishing office to study UFOs, FoxNews

‘This is urgent’: Bipartisan proposal for UFO office pushes new boundaries, Politco

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!