29 ноември 2021
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

По какво се различават симптомите на британския вариант на COVID-19 от оригиналния щам

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 29 януари 2021 в 12:36 90170
Кредит: Pixabay

Новият британски вариант на COVID-19, който вече се разпространи в много страни по света, произвежда симптоми, които са малко по-различни от оригиналния вариант.

Британската служба за национална статистика (ONS) публикува данни, в които са изброени симптомите, от които страдат пациентите от новия вариант. Пациентите посочват, че имат болки в мускулите, болки в гърлото и умора. Малко от пациентите обаче съобщават за висока температура.

Сравнението на симптомите на пациентите с британски вариант с тези на оригиналния щам показва ясна разлика. Най-често срещаните симптоми при стария вариант бяха упоритата кашлица, загубата на вкус и обоняние и висока температура.

„Хората с положителни тестове, съвместими с новия вариант от Великобритания, по-често съобщават за всякакви симптоми, в т.ч. и класически симптоми, но по-рядко съобщават за загуба на вкус и обоняние“, заявява Службата за национална статистика.

По отношение на стомашно-чревните симптоми обаче, проучването показа, че изглежда няма разлика между тези, които са се заразили с оригиналния вирус и новия вариант от Великобритания.

Най-забележимата промяна в симптомите е при високата температура - този симптом се среща много по-често при оригиналния вариант на COVID-19, отколкото при новия щам.

Появата на британския вариант на COVID -19 се разглежда като причина за увеличаването на случаите, както и на хоспитализациите във Великобритания от декември 2020 г. Това бе и причината британският премиер Борис Джонсън да затегне мерките на острова. 

Смята се, че по-новият щам, открит за първи път в Кент, Англия, през септември, е до 70 процента по-заразен от другите форми на вируса.

Световната здравна организация вече потвърди, че вариантът от Великобритания е намерен в около 60 страни и вече и в България.

Източник: 

Symptoms of UK COVID-19 strain are different than original virus: study, New York Post 


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.