03 октомври 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Пряка транслация на събитието TEDxCERN 2015

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 08 октомври 2015 в 16:49 18160

Софийски Университет "Св. Климент Охридски", съвместно с клуб ЗаЕдно, Фондация “Ре:” и Националният дворец на културата (НДК) организират пряка транслация на събитието "Нарушавайки правилата" на TEDxCERN на 9 октомври от 15:15 ч. в кино “Люмиер”. 

В кино Люмиер можете не само да гледате уебкаста, но и да се срещнете с още двама лектори: Леандър Литов и Явор Джонев. 

Мотото на тази сесия на TEDxCERN е вдъхновено от думите на Пабло Пикасо: "Научете правилата като професионалист, за да можете да ги нарушавате като артист".

В програмата ще чуете 16 лектори – "Нарушавайки правилата" и "Визионери", които в рамките на 15 минути, ще представят своите изследвания и виждания по актуални проблеми на науката, съвременните технологии и обществото. Лекторите са професионалисти, които, нарушавайки правилата, са изменили статуквото в областите, в които работят. Докладите са разпределени в две сесии.

В първата - "Нарушавайки правилата", ще чуете как науката може да възвърне мощта на хората, нови кодови езици за деца – какво ще означава "грамотност" в ХХI в., образование чрез 3D визуални лаборатории, коя част от мозъка ни прави "човеци", невротехнологии, които могат да повлияят на личността ни.

Във втората част - “Визионери” ще чуете нови идеи за устойчиви решения, които насърчават нови начини на мислене, как сливането на зрителни и слухови форми на изкуството създават огромни светлинни картини, тайните, които ни разкрива физиката на елементарните частици, ще научите за радиоктивния лъч "Изолда", който преобразува оловни атоми в злато, трансформиране на начините, по които взаимодействаме един с друг чрез електронните устройства и много други.

По време на почивките на официалната програма на TEDxCERN, публиката ще има възможност да чуе как нарушават правилата и какви са визиите на български учени. Леандър Литов ще говори за изследванията, провеждани в ЦЕРН, а Явор Джонев ще представи вижданията си за образованието през XXI в.

С изключение на българските презентатори, лекциите ще се транслират директно на английски, без превод.

Заемете местата си до 15:00 ч., стриймингът започва точно в 15:15 ч. в зала 11 на НДК (Кино "Люмиер").

Входът е с билети от 5 лв., които могат да бъдат закупени на касите на Билетен център-НДК и онлайн през Ticketportal.

Ако предпочитате да се включите от вкъщи или офиса, няма проблем - стриймът ще бъде наличен тук: http://tedxcern.web.cern.ch/

Етикети:CERNTEDTEDxCERN

Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.