03 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Робоживотни помагат за залавяне на бракониери

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 27 февруари 2016 в 14:42 46382

Двама мъже от щата Мериленд в САЩ са получили временна забрана за ловуване, след като стреляли по елен, който бил на държавна земя. Ловците обаче били изненадани, когато разбрали, че това всъщност не било елен, а робот, дегизиран като такъв.

Случката, за която разказва Washington Post, е резултат на най-новата мярка на природозащитната организация в САЩ - да използва дистанционно управляеми примамки с цел спиране на бракониерите. Вече се използва малка армия от роботизирани елен, лос, мечка, пуйка, лисица и вълк, която да помогне за залавяне на хора, които ловуват на забранено място, в забранен сезон или по друг начин нарушават закона.

Как работи идеята? Полицаи закарват робоживотното сред дивата природа и го поставят в област, за която има данни, че се осъществява незаконен лов. След това полицаите се скриват на разстояние от робота, за да не бъдат забелязани, и започват с дистанционно да движат главата, опашката и краката.

Търсенето на роботизираните примамки е голямо от агенциите, които се борят с бракониерите. Самите примамки са много полезни, тъй като много приличат на живи. Причината за това е, че са направени от препарираните трупове на вече умрели животни.


поп Дръвчо 29.02 2016 в 17:48 2
+ 0
- 0
Entrapment - незаконно в повечето юрисдикции и със сигурност в САЩ.
ALF 27.02 2016 в 16:48 1
+ 0
- 2
"B началото на миналия век в софия имало само два автомобила - на фердинанд и на буров. един ден двете се нацелили на кръстовището на цар освободител и раковски. според едната версия било свикано народното събрание, според друга - общинския съвет. депутатите/ общинарите след дълго мъдруване и препирни намерили решение на проблема, с което на бял свят се появил първият в царството закон за движенията по пътищата, състоящ се от член първи и единствен:

когато автомобилът на царя е по улиците, този на господина бурова да си седи в гаража. "


Ами сега как ще се процедира, че и сфетофари няма горе?
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.