02 юли 2020
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Робоживотни помагат за залавяне на бракониери

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 27 февруари 2016 в 14:42 31912

Двама мъже от щата Мериленд в САЩ са получили временна забрана за ловуване, след като стреляли по елен, който бил на държавна земя. Ловците обаче били изненадани, когато разбрали, че това всъщност не било елен, а робот, дегизиран като такъв.

Случката, за която разказва Washington Post, е резултат на най-новата мярка на природозащитната организация в САЩ - да използва дистанционно управляеми примамки с цел спиране на бракониерите. Вече се използва малка армия от роботизирани елен, лос, мечка, пуйка, лисица и вълк, която да помогне за залавяне на хора, които ловуват на забранено място, в забранен сезон или по друг начин нарушават закона.

Как работи идеята? Полицаи закарват робоживотното сред дивата природа и го поставят в област, за която има данни, че се осъществява незаконен лов. След това полицаите се скриват на разстояние от робота, за да не бъдат забелязани, и започват с дистанционно да движат главата, опашката и краката.

Търсенето на роботизираните примамки е голямо от агенциите, които се борят с бракониерите. Самите примамки са много полезни, тъй като много приличат на живи. Причината за това е, че са направени от препарираните трупове на вече умрели животни.


Препоръчани материали
поп Дръвчо 29.02 2016 в 17:48 2
+ 0
- 0
Entrapment - незаконно в повечето юрисдикции и със сигурност в САЩ.
ALF 27.02 2016 в 16:48 1
+ 0
- 2
"B началото на миналия век в софия имало само два автомобила - на фердинанд и на буров. един ден двете се нацелили на кръстовището на цар освободител и раковски. според едната версия било свикано народното събрание, според друга - общинския съвет. депутатите/ общинарите след дълго мъдруване и препирни намерили решение на проблема, с което на бял свят се появил първият в царството закон за движенията по пътищата, състоящ се от член първи и единствен:

когато автомобилът на царя е по улиците, този на господина бурова да си седи в гаража. "


Ами сега как ще се процедира, че и сфетофари няма горе?
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.