07 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Skeptics in the Pub: Най-добрият материал. От какво създаваме нови неща?

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 16 февруари 2018 в 17:05 21690

На следващия Skeptics in the Pub от Наско Стаменов ще научим малко повече за някои от най-интересните материали на Земята.

Съществува ли универсален материал, приложим за направата на всичко?

Лесният отговор е „не“.

Но за сметка на това, сред богатото разнообразие можем да срещнем много интересни и откачени такива, за които ще разкаже специалистът по нанотехнологии Наско Стаменов.

Това ще се случи на следващото издание на Skeptics in the Pub на 20 февруари от 20:00 в Club Gramophone Sofia.

„Какво е възможно да създадем?“ е често срещан въпрос, но „от какво можем да го направим?“ - не толкова. Независимо дали имаме идея за ново изобретение, или се чудим как хората са постигнали нещо с наличните им средства преди 1500 години, важно е да знаем кои материали са подходящи за целта. В зависимост от задачата винаги ни трябва нещо, което е достатъчно леко, здраво, твърдо, евтино или ковко – универсален материал не съществува. Затова пък Стаменов ще представи някои от най-интересните, шантави и „контраинтуитивни“ материали, с които можем да се сблъскаме.

Завършил Софийски Университет „Св. Климент Охридски“, Наско Стаменов специализира в химията на материалите и нанотехнологиите. Преподавател е в НПМГ и се старае да предаде страстта си към науката на своите ученици, като ги учи на логично и аналитично мислене. Умее да показва забавната страна на химията като взривява неща, като част от Корпуса за бързо гърмене. Участва и на много фестивали като Mad scientist festival, FameLab и Нощта на учените.

Събитието ще се проведе на 20.02.2018 като част от редовната серия срещи за популярна наука Skeptics in the Pub, организирани от Ratio.

За подробности и още информация - следете Facebook страницата на събитието.

С близо 40 издания в България, SITP има за цел да запознае публиката с най-интересното от сферите на химията, астрофизиката, генетиката и много други, говорейки на разбираем език. Повече за събитието може да научите във Facebook или в сайта на Ratio


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.