Софийски фестивал на науката: "Бойното поле" между науката и религията

Наука ОFFNews Последна промяна на 03 април 2017 в 13:43 2981 0

Кредит Sofia Science Festival

Отношенията между религията и науката често се описват като война. И понякога наистина изглежда така, заради популярността на "новите атеисти" като Ричард Докинс от една страна, и водените от религиозните си убеждения противници на науката от друга.

Но каква е истинската история зад срещата на науката с религията?

На този и други въпроси ще отговори британският журналист Малкълм Лав по време на лекцията си на 13 май, част от Софийския фестивал на науката, провеждан с подкрепата на British council. 

Британецът Малкълм Лав изследва "бойното поле" между науката и религията. Опитва се да отсее съпровождащия споровете шум, опирайки се на личния си опит като пастор в англиканската църква, продуцент в медийния гигант ВВС и университетски преподавател по комуникация на науката.

Преди да стане журналист, Малкълм Лав е бил пастор в южен Лондон в продължение на 10 години. След това работи като военен кореспондент в Никарагуа и Ел Салвадор, а през 1988 г. започва работа в ВВС като продуцент и водещ. По-късно става обучител по комуникационни умения на свободна практика, като успоредно с това започва да работи в областта на комуникацията на науката. Малкълм е водещият обучител в майсторските класове по комуникация за учените от международния конкурс "Лаборатория за слава FameLab".

Подробности за събитието можете да научите тук, а новини от Софийския фестивал на науката можете да следите във Facebook. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !