SpaceX ще изпрати хора на Марс до 2025 г.

Наука OFFNews Последна промяна на 01 февруари 2016 в 15:10 3259 0

Кредит www.nbcnews.com

Основателят на космическата компания SpaceX Илон Мъск смята, че тя ще успее да изпрати хора до Червената планета до 2025 г., съобщава NBC.

По думите на Мъск, такава мисия е от огромно значение за оцеляването на човечеството.

Отиването на Марс обаче далеч няма да е лесно - нужни са технологични пробиви, за да могат хората най-малкото да стигнат до планетата. Изграждането на база и животоподдържащи системи също ще бъдат трудни задачи сами по себе си.

Отиването на планетата до 2025 г. не е единствената ексцентрична идея на Мъск. Генералният директор на SpaceX преди време каза в телевизионно предаване, че е възможно климатът на Марс да се промени бързо чрез едновременно взривяване на няколко атомни устройства. Това според него е начинът за най-бързо тераформиране на Марс.

"Марс е следващата естествена стъпка. Всъщност това е единствената планета, на която имаме възможност да установим самоподдържащ  се град", заяви Мъск. "Аз не мисля, че е толкова трудно, честно казано," отбеляза милиардерът.

Също така той разкри, че планира през следващите пет години да направи излизане в космоса, въпреки че няма особено обучение за астронавт.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !