Тропическата буря Норман се засилва

НаукаOFFNews Последна промяна на 30 август 2018 в 14:15 2441 0

Кредит NRL/NASA

На 29 август в 04:45 ч. EDT е записана най-ниската температура на най-силните потоци на бурята на север и на юг от центъра на тропическата буря Норман - минус 62,2 градуса по Целзий.

Сателитът на НАСА Aqua предостави ценни данни за температурата на тропическата буря Норман в източната част на Тихия океан.

Според данните на Aqua бурята Норман бързо се засилва, пише ЕurekАlert.

На 28 август в 11 ч. EDT (Северноамериканско Източно време), тропическата депресия на 16Е достигна силата на тропическа буря и бе преименувана на Норман.

На 29 август в 04:45 ч. EDT е записана най-ниската температура на най-силните потоци на бурята на север и на юг от центъра на тропическата буря Норман - минус 62,2 градуса по Целзий.

Температурата на облаците в голямата зона на бурята достигат минус 56,6 градуса по Целзий. Изследователите от НАСА заявиха, че бури с подобна температура на облаците, намиращи се високо в тропосферата, могат да предизвикат силен дъжд.

Националният център по ураганите (National Hurricane Center - NHC) на САЩ отбеляза на 29 август, че Норман ще се развива интензивно и ще стане ураган. Синоптикът Берг от Националния център за ураганите заяви: "На инфрачервеното сателитно изображение Норман изглежда като циклон, който ще се засили значително през следващите няколко дни". Той също така отбелязва разпространението на конвективни процеси в почти всички квадранти.

На 29 август в 5 часа EDT, центърът на тропическата буря Норман се намира близо 17,5 градуса северна ширина и 114,6 градуса западна дължина. Той е на около 775 километра югозападно от южния край на Долна Калифорния (Мексико). Норман се движи на запад със скорост от около 17 км/ч. През следващите няколко дни се очаква стабилно движение на запад или запад-югозапад.

Максималната скорост на вятъра се е увеличила до 95 км/ч. с по-бързи пориви. Очаква се, че на 30 август Норман да се превърне в мощен ураган.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !