25 октомври 2021
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Учените са установили средната дължина на пениса при мъжете по света

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 04 март 2015 в 10:01 191240

Учени представиха най-мащабното и, според тях, най-обективното проучване на дължината на пениса при мъжете по света. Тъй като обикновено този показател се регистрира по думите на самите мъже, които са склонни да преувеличават, учените решили този път да съберат данните от лекари, използващи стандартизирана процедура за измерване. Резултатите от изследването учени са публикували в British Journal of Urology International, а накратко за проучването съобщава Science Magazine.

Статията обобщава данните за 15 521 души от всички региони на планетата. Такова голямо количество данни, позволили на учените да изчислят средните стойности и статистическото разпределение на размерите на пениса. Оказа се, че средната дължина на пениса в отпуснато състояние в световен мащаб достига 9,16 сантиметра на дължина, а в еректирало - 13.12см

От графиката на разпределение се вижда, че екстремните стойности (най-малки и най-големи) са изключително редки. Пенис с дължина от 16 см (в ерекция) попадат в 95-ия *процентил тоест само петима от сто мъже имат полов орган над 16 сантиметра. Също толкова рядко се срещат и по-къси от десет сантиметра.

*Нека 0 ≤ r ≤ 100. Тогава r% процентил се нарича тази стойност Pr, за която r% от елементите на извадката са по-малки от P r, а останалите (100 − r)% от елементите на извадката са по-големи или равни на Pr .

Изображение: sciencemag.org

Освен това, учените са установили, че дължината на пениса не зависи от други анатомични характеристики - височина, индекс на телесна маса или номер на обувките. Няма корелация между размера на половите органи и националността или расата на мъжете. Все пак авторите подчертават, че не са търсили специално такива връзки и по-голямата част от данните са от бели мъже.

Негативните чувства относно големината на собствения си пенис е важен психологически проблем: според някои проучвания, само 55 процента от мъжете са доволни от параметрите му. Много мъже се решават на потенциално опасна операция, за да се решат проблема си, който според водещия автор на статията, психиатърът Дейвид Вийл (David Veale), е изключително психологически.

"Мъжете са склонни да подценяват размера на пениса си, позовавайки се на изключително неточни данни от други мъже", - казва Вийл. Според учените, вина имат и порнографските филми, където актьорите са избрани специално по този параметър.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.