Утре е първото издание на ученическия фестивал "FISSION"

Наука OFFNews Последна промяна на 11 март 2016 в 14:20 2361 0

В Американския колеж в София, с подкрепата на Мтел, утре (12.03) от 12:30 ч. ще се проведе фестивалът за иновативни ученически проекти в областта на природните науки "FISSION". Това ще е неговото първо издание.

Инициативата има за цел да открива млади надежди, да развива ума и таланта им и да им предоставя необходимата публичност, така че успехите им да достигнат до повече хора. През 2015 г. Американският колеж зае второто място в конкурса след оспорвана надпревара със СОУ "Николай Катранов" в Свищов.

Проектите ще бъдат оценявани от международно жури, сред чиито членове са учени от най-голямата организация за ядрени изследвания в света - ЦЕРН. В журито ще влизат и изследователи от водещи български и европейски университети.

38 училища ще се включат в първото издание на "FISSION". Сред тях са някои от най-елитните училища в България, като Софийската математическа гимназия, столичната Немска гимназия, Първа английска гимназия, както и представителите на езиковите и математически гимназии във Враца, Пловдив и Русе. В състезанието ще участва и отбор на училище от Виена.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !