27 януари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Великобритания одобрява първо в света проучване с умишлено заразяване на млади хора с Covid

Изследването, първото по рода си в света, ще изложи до 90 доброволци между 18 и 30 години на Covid-19 в контролирана среда

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 18 февруари 2021 в 05:48 32330
Кредит: Flickr

Изследване, което ще изложи доброволците на коронавируса, трябва да започне във Великобритания до месец, след като получи одобрение от органа по клинична етика в страната, заяви британското правителство в сряда, цитирано от The Guardian.

Изследването, първото по рода си в света, ще изложи до 90 доброволци между 18 и 30 години на Covid-19 в контролирана среда, съобщават от британския Департамент за бизнес, енергетика и индустриална стратегия.

Проучването ще се опита да установи най-малкото количество вирус, необходимо за причиняване на инфекция, за да помогне за разработването на ваксини и лечения.

Участниците ще бъдат наблюдавани внимателно от медици и учени 24 часа в денонощието след излагането им на вируса. Екипът добавя, че използваният вирус ще бъде вариантът, който циркулира във Великобритания миналата година, а не наскоро появилите се.

"Въпреки че има много положителен напредък в разработването на ваксини, ние искаме да намерим най-добрите и най-ефективните ваксини за употреба в по-дългосрочен план", заяви секретарят нна департамента Кваси Квартенг.

Изследването ще "помогне за ускоряване на изучаването на това, как коронавирусът засяга хората и в крайна сметка може да допринесе за бързото развитие на ваксините", отбелязва секретарят.

Великобритания, една от най-тежко засегнатите страни от света от коронавируса с повече от 118 000 смъртни случая, бе и първата западна държава, която започна кампания за ваксинация срещу Covid-19.

През уикенда страната премина важен етап от ваксинацията, като 15 милиона души получиха първите си дози.

Правителството има за цел да ваксинира още 17 милиона души до края на април, включително всички на възраст над 50 години, освен това да започне с втората доза.

Източник: 

UK to infect up to 90 healthy volunteers with Covid in world first trial, The Guardian

In UK, Volunteers To Be Infected With Covid-19, ndtv


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.