"Животът преди и след Земята" - лекция на проф. дхн Николай Денков

НаукаOFFNews Последна промяна на 05 март 2020 в 10:02 3264 0

На 10 март 2020 г. (вторник) от 17:00 ч. в Американския център към Столичната библиотека - пл. „Славейков“ N 4 ще се проведе лекция от цикъла "Светът на физиката на живо". Лектор ще бъде проф. днх Николай Денков от Факултет по химия и фармация при СУ „Климент Охридски“, който ще разкрие повече подробности за възникването на живота на Земята.

Къде, кога и как е възникнал животът? Науката подсказва, че отговорите на тези въпроси трябва да се търсят в далечния космос и през периоди, в които Слънчевата система още не е съществувала.

Има данни, че примитивните форми на живот може да са широко разпространени в Космоса. А това поставя друг въпрос – защо не виждаме (засега) явни признаци на разумен извънземен живот, въпреки многогодишното им търсене?

Дали космически катаклизми прекъсват естествения ход на еволюцията преди да се образуват разумни същества? Или разумът има склонност да се самоунищожава преди да постигне космическото си съзряване?

Тези въпроси ще бъдат поставени и обсъдени от гледна точка на съвременните постижения в областта на природните науки. Лекциите са научно-популярни и всеки, който се интересува от света на физиката, е очакван гост!

Организатори на цикъла от публични лекции "Светът на физиката на живо" са Столична библиотека, списание „Светът на физиката“ и катедра „Физика“ при МГУ „Св. Иван Рилски“ .

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !