Adobe научи алгоритъм реалистично да отделя обекти във видео (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 26 октомври 2017 в 00:00 23375 0

Кредит Adobe Creative Cloud / YouTube

Компанията Adobe представи на ежегодната конференция Adobe MAX редица нови функции за обработка на изображения и видео, по-специално инструмента Cloak. С неговата помощ потребителят може да избере обект във видеоклип, след което алгоритъмът автоматично и реалистично го премахва като го заменя с фона, съобщава изданието The Verge.

Специалните ефекти, които позволяват на холивудските режисьори да отстраняват нежелани подробностии, като например някакви обекти и хора от снимките, сега с помощта на инструмента Cloak ще могат и непрофесионалисти автоматично да редактират кадри, което обикновено отнема часове.

Потребителите на инструмента, който понастоящем се разработва, могат да избират всеки елемент за изтриване, а интелигентният софтуер ще запълни празнината.

Adobe представи на конференцията MAX функция, разработена в рамките на проекта Cloak, позволяваща на потребителя да избере обект, след което алгоритъмът премахва сам обекта, като взема предвид на фона и съседните кадри, редактирайки ги с високо качество.

Разработчиците демонстрираха функцията в два примера - в единия случай алгоритъмът успява да изтрие стълб пред катедралата "Христос Спасител" в Москва, а във втория случай, алгоритъмът премахва движещи се хора, заемащи значителна част от кадъра.

Трябва да се отбележи, че засега демонстрираната функция е само прототип за демонстриране на технологията. За това дали ще се използва в търговски продукт и кога точно, компанията не дава информация.

От Adobe и преди са показвали необичайни алгоритми за обработка на снимки и видео. Например, през 2015 г. компанията демонстрира работата на програма, която въз основа на видеозапис с движещи се хора или други обекти създава снимка, лишена от тези обекти. Тази функция бе позиционирана от компанията за правене на снимки на места с много хора. Също така, Adobe е научил своите графични редактори да извличат автоматично липсващите части в снимките и да редактират изражението на лица.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !