03 декември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Архитектура: Проект за кораб-затвор "Досиетата от Панама"

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 21 април 2017 в 09:00 124170
Снимка: 1week1project

Архитектите Аксел де Стампа, Силвен Мако и Гийом Дево (Axel de Stampa, Sylvain Macaux и Guillaume Devaux) от парижката Школа за архитектура проектираха затвора Panama Papers Jail във вид на гигантски кораб с открити камери, които могат да поберат 3300 затворници, съобщи DailyMail.

Замисълът е да се използва за участниците във финансовия скандал "Досиетата от Панама".

Миналата година 11,5 милиона поверителни финансови документи изтекоха от юридическа фирма в Панама. Документите показват как богатите и могъщите използват офшорните данъчни скривалища по света, за да скрият своето богатство.

Сега архитектите представят концепцията си - произведение на изкуството за "Panama Papers Jail" (PPJ).

Основан през 2013 г. от Аксел де Стампа и Силвен Мако 1week1project има за цел да произвежда по едно предложение седмична въз основа на наблюдения от ежедневието - единственото правило е всеки проект да бъде спонтанeн.

Всяка клетка е девет квадратни метра.

Поглед отвътре

Според плана на борда ще бъдат настанени 3300 затворника. Всяка камера има площ от 9 кв.м. Клетките образуват две огромни "платна". Всяка платно е 350 метра дълго и 100 метра високо.

Едното "платно" ще подслони жените, а другото - мъжете. Платната включват и работилница, административен център и столова.

Поглед отзад

Поглед от покрива

Затворът е напълно автономен, с горна палуба със земеделски площи и спортно игрище на носа на кораба. Товарното отделение съдържа пречиствателна станция за обезсоляване на морска вода, работилници и фитнес зала. В задната част са жилищата за персонала.

Авторите на проекта предлагат корабът да плава в международни води близо до Панама.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Технологии
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.