Часовници само за умни потребители

Наука ОFFNews Последна промяна на 15 август 2015 в 00:42 5337 0

Истинска главоблъсканица трябва да решите, за да разберете колко е часът от циферблатите на часовниците Pebble Time. Не е много удобно за ежедневна употреба, но определено е забавно и привлича вниманието.

Умните часовници на компанията Pebble Technology Corporation са първите масови умни часовници от ново поколение. Но тези модели изискват и умни потребители.

Линковете на скрийншотовете на дисплеите сочат към съответния модел в сайта на производителя.

BCD minimalist

Дисплеят е с двоично-десетична система на индикация. Тук всяка колонка съответства на един разред. Първият, вторият и третият чифт колонки показват часовете, минутите и секундите.

Стойността на светла точка на първия най-долен ред е 1, във втория - 2, в третия - 4, а четвъртия - 8. Стойността на разряда се получава чрез събиране на стойност на всички светли точки в колоната.

Часът на статичните снимки на дисплей е 12:59, в анимацията е преход от 12:59 към 13:00.

Monolith C

Този дисплей на пръв поглед напомня на някакъв вид баркод, но ако се вгледате внимателно, може във всяка двойка ленти обикновени арабски цифри:

Часът на снимките е - 18:25, 20:47, 04:36 и 12: 59

Neon IO X

Да се разбере колко е часът на този циферблат трябва да се чете от центъра навън. За да декодирате всяка фигура, представете си, че на седемсегментовия индикатор не работи централната хоризонтална лента. За да се различи нула от осем, осмицата се показва по специален начин - тя отговаря на две хоризонтални ивици.

Времената в снимките са: 04:36, 18:25, 20:47 и 12:59

LED-базиран 7-сегментен дисплей, който преминава през символите на десетте десетични цифри и шестте шестнадесетични цифри "букви" (A, B, C, D, E, F).

Horologicube

За да разберете броя на часовете, пребройте осветените страни на сините кубчета. Броят на минути е броят на осветените страни на жълтите кубчета, умножен по пет плюс броя на осветените страни на лилавите кубчета.

Часът на снимките е  15:53, 12:26 AM, 07:19 AM и 16:45

Negative

Тук задачата е лесна, дори в самото име на дисплея подсказва. За да прочетете колко е часът, трябва да се съсредоточите върху празните квадрати и ще забележите числата. В анимацията е преход от 22:47 в 22:48, а часът на статичната снимка е 10:35

3Angle

Също е много лесно се разгадава. Позицията на кръговете съответства на позицията на стрелките на обикновен аналогов циферблат, а триъгълникът само разсейва.

Cyclops

Цифрите от 1 до 7 са кодирани в стандартните цветове на дъгата:

  1. червено,
  2. оранжево,
  3. жълто,
  4. зелено,
  5. синьо,
  6. индиго,
  7. виолетово и допълнителните:
  8. светло сиво,
  9. светло синьо

и нула - светло зелено.

Режимът "Циклоп" - прилича на око с три области на цветови кодове за представяне на числате. Външният пръстен са часове, следващия пръстен са десетиците минути, средния - за единичните минути.

При анимацията - преходът е  3:14-3:15. На статичната картинка - 12:47.

Horologicode

Тясната ивица е 1, широката - 5. Така например цифрата 6 се изобразява като една широка и една тясна ивица, цифрата 4 - от 4 тесни. Единична тясна ивица от дясно - индикатор AM / PM. Часът на снимките е  - 20:47, 06:25 AM, 04:36 AM и 24:59.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !