До 2017 г. - операционна система за велосипеди (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 02 юни 2016 в 15:21 3392 0

С развитието на електронните технологии се появява все повече и повече електронни компоненти, които могат да бъдат свързани с велосипедите. Проектът OpenBike ще обедини всички устройства за велосипеди в една система. 

Например фаровете на велосипедите вече са оборудвани с голям брой електронни устройства - екшън камери, зарядни устройства за мобилни устройства и велосипедни компютри. В момента всички тези елементи се захранват с електричество независимо. Разработчиците от Сан Франциско се опитват да променят този подход, създавайки една операционна система за един велосипед. 

Идеята на проекта OpenBike е да убеди производителите на велосипеди да включат в своите превозни средства операционната система OpenBike, под която ще работят различните компоненти в бъдеще. 

Системата е не само софтуер, но и хардуер. OpenBike ще има централна батерия, която ще захранва всички електронни устройства. Това означава, че производителите на допълнителни компоненти за велосипеди ще се отърват от необходимостта да осигуряват батерии за своите устройства. Собственикът на велосипеда ще зарежда само една основна батерия. Разработчиците отбелязват, че системата OpenBike ще зарежда батерията при въртене на педалите.

OpenBike също ще има достъп до своите облачни сървъри, предоставящи интернет връзка за всички устройства. 

Първата версия на системата OpenBike ще се появи през следващата година. В момента на нейните създатели трябва да развият партньорства с производителите на велосипеди, за да се гарантира използването на OpenBike в конструкцията им.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !