Китайците тестват пощенски дрон

Наука ОFFNews Последна промяна на 06 февруари 2015 в 17:24 5246 0

Китайската компания Alibaba Group, започва тридневен тест за доставка на стоки, закупени по интернет, използвайки безпилотни летателни апарати.

Онлайн поръчките на дребно ще доставят в няколко избрани райони около центрове на компанията в Пекин, Шанхай и Гуанджоу. Засега безпилотните самолети ще могат да носят само ултралеки товари - в този случай, опаковки с чай с тегло до 340 гр.

В теста са включени 450 души в ролята на купувачи. Мястото на доставките трябва да бъде не повече от един час полет от мястото на склада и се  управлява от оператор дистанционно.

Представител на търговския отдел на Alibaba - Taobao отбелязва, че за разлика от своите конкуренти в лицето на Amazon, китайската компания е усъвършенствала проекта за доставка на стоки чрез дронове. Впрочем, редовни доставки по въздуха в близко бъдеще не се предвиждат. Проектът изисква разработване и усъвършенстване, както и проучване на съществуващите подводни камъни.

Трябва да се отбележи, че доставки по въздух е имало още през 2013 г. , осъществявани от малка китайска пекарня, но е трябвало да се върне към традиционните методи за обслужване на клиенти, след предупреждение от страна на местните власти. Те обвинили малката фирма InCake в провеждане на полети без подходящ лиценз.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !