Кола без шофьор прави дрифтове сама

Прототипът е създаден в чест на втората серия от филма „Завръщане в бъдещето“, чието действие се развива на 21.10.2015

Александър Александров Последна промяна на 22 октомври 2015 в 08:21 3117 0

Кредит Stanford

Въпреки че най-често свързваме автономните коли, които се движат без шофьор, с онлайн гиганта Google, напоследък той изгуби позиции в този иновативен сегмент, заради странното решение да представи такъв автомобил, приличащ по-скоро на играчка, отколкото на истинска кола.

Вероятно за любителите на бързите возила представата за автономен автомобил се доближава по-скоро до прототипа MARTY. Той представлява електрически DeLorean с напълно самостоятелно управление, създаден от инженери от Stanford University.

Любопитно е, че анонсирането на колата е направено в чест на втората серия от фантастичната кино – продукция „Завръщане в бъдещето“. Припомняме, че в нея героите се озовават в бъдещето, което обаче в сюжета е точно на 21 октомври 2015 година.

Най-интересната подробност около MARTY обаче е, че колата не само може да се движи без шофьор, а и да прави ... дрифтове. Точно така – тя може съвсем самостоятелно да извършва една от любимите маневри на хиляди фенове на високите скорости.

Целта на нейните създатели е била да бъде направен автономен автомобил, способен да изпълнява най-опасните маневри на пътя. Постижение, което има огромен потенциал за развитието на автономните коли и най-вече за тяхната сигурност на пътя.

Припомняме, че на практика всички инциденти при тестовете на такива возила в реални условия до момента са били предизвиквани не от тях самите, а от хора, движещи се в други превозни средства. Затова и подобряването на реакциите на колите без шофьор е сред важните цели пред създателите на такива модели.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !