Неудобна тоалетна чиния ще кара служителите да се отклоняват по-малко от работа

Разработката на StandardToilet би трябвало да намали времето, което офис служителите отделят за използване на тоалетната

Ваня Милева Последна промяна на 18 декември 2019 в 15:24 7531 1

Кредит StandardToilet

Някои служители често отиват в тоалетната не само за да облекчават физиологичните нужди, но и за „скатаване“. Седейки в тоалетната, те мислят за живота, пишат в социалните мрежи или просто дремят.

Британската компания StandardToilet представи концепция за тоалетна седалка с 13-градусов наклон. На такава тоалетна значителна част от товара се прехвърля на сгънатите крака, което причинява забележим физически дискомфорт след няколко минути. Според автора на новата разработка 13-те градуса не са толкова неудобни, но ако си свършите работата доста бързо.

Създателят на наклонената тоалетна твърди, че тя помага за подобряване на стойката и поддържане на тазовите мускули в добра форма. Но основната й цел е да намали загубите, които „тоалетното скатаване“ носи на работодателите. Дългите почивки по време на работа само във Великобритания струват на индустрията четири милиарда паунда годишно.

Кредит: StandardToilet

През ноември StandardToilet получи публична подкрепа от Британската асоциация за тоалетни (BTA) и се продава между 150 и 500 британски лири, а компанията вече води преговори с няколко местни съвета и големи сервизни станции за магистрали, за да разпространява продукта си и смята, че пазарът на новата чиния се разпростира до гари, заведения, търговски центрове и офиси.

Проучване, проведено от ИТ компания Protecting.co.uk това лято, показа, че жителите на някои британски градове всъщност прекарват значителна част от работното си време в тоалетната. Например лондончани прекарват средно по 28,5 минути на ден в офис тоалетната. Но не всеки вижда това като проблем, който трябва да бъде решен.

„В офис тоалетната често е единственото място, където служителят може да се уедини“, казва специалистът Дженифър Кауфман-Бюлер (Jennifer Kaufmann-Buhler). "Не дай Боже да превърнем единственото място, където служителят може да остане сам, <...> в още едно напомняне, че човек винаги трябва да работи."

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9515

1

emovla

20.12 2019 в 13:45

А няма ли да могат да стоят прави служителите? :P