Невероятните способности на напечатаните полимагнити (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 08 октомври 2017 в 17:38 11887 0

Американската компания Polymagnet с помощта на 3D-печат произвежда полимагнити с произволна форма на намагнетизираните участъци. Видеото по-долу показва техните уникални свойства.  

Всички знаем, че магнитите имат северен и южен полюс, които се привличат един друг, но се отблъскват, когато са от един и същ вид.

Но съвременните технологии за триизмерно отпечатване са довели до появата на напълно нови магнити, която могат да има необичайно модели на полярност, разказва Popular Mechanics.


Полимагнитите се отличават от обичайните и техните свойства могат да бъдат задавани преди създаването им. Намагнетизираният слой се нанася върху металната част, с помощта на мощна магнитна бобина MagPrinter. Операцията е подобна на 3D отпечатването, само че ролята на материал за печат изпълнява магнитно поле, чийто размер и форма са зададени в компютърен редактор. В резултат на това такива магнити могат автоматично да се подравняват един спрямо друг и дори да поддържат определено разстояние. Най-невероятното е, че северните и южните полюси в произволно количество могат да бъдат от едната страна на полимагнита.

Например, една полимагнитна "пружина" може да бъде програмирана така, че магнитите да се сближават един с друг, но да не се докосват, докато един от тях не се завърти на 180 градуса.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !