Новият Google Earth: 3D карти и виртуални разходки с гид

Антония Петрова Последна промяна на 19 април 2017 в 00:40 8773 0

Google Earth получи нов облик с предлагане на 3D карти на определени места и дори възможности за виртуални разходки с гид. По този начин услугата се ориентира към превръщането си в средство за приключения и знания, съобщава агенция АП

Google е готов с поне 50 места за разходка, достъпни чрез новата услуга Voyager. Това може да стане през компютри, смартфони или таблети, за момента само през Chrome или Android. За устройствата с iOS това ще бъде възможно по-късно през годината.

Гидовете са учени от НАСА и престижни изследователски институции. Google си партнира с такива различни организации като ВВС за добавяне на видеоклипове, снимки и обяснителен текст в триизмерни представяния на конкретна локация.

Институтът "Джейн Гудол", например, изпраща потребителите на приключение из Танзания по местата, които са вдъхновили експертката по шимпанзетата. Хората могат да получат информация за размера на обитанието на маймуните и да сравнят снимки от 2005 г. и 2014 г.,за да се видят последиците от обезлесяването.

Продуцентите на "Улица Сезам" показват мъпетите от продукции по целия свят - картата показва къде живеят мъпетите и предлага истории за региона и тяхната култура.

Има и обновена опция 'Feeling Lucky?', която отвежда потребителите на случайно избрана локация. Google Earth представя около 20 000 по-малко известни дестинации - места, които са познати за местните хора, но непознати на света, като например индонезийския остров Бунакен, част от национален морски парк, или горещите извори Оодайра в Ямагата, Япония.

Хората могат да избират да полетят около Земята като използват 3D бутон, за да разгледат под желан от тях ъгъл Големия каньон в САЩ, долината на Лоара във Франция или други невероятни места.

Google Earth досега беше място за търсене на сателитни разположения и 3D снимки. Необходимо беше сваляне на софтуер, което ограничаваше употребата. Google Maps използваше много от тези екстри, което правеше Google Earth дори излишен. Обновяванията съживяват услугата. От Google обясняват, че докато Maps е за това как да се стигне до дадено място, то Earth вече е за потопяването на потребителите или "изгубването им" в дадена дестинация.

"Това е нашият подарък към света. Това е продукт, който говори от името на нашите най-дълбоки ценности за образование и превръщането на информацията в достъпна за всички хора", обяви директорът на Google Earth Ребека Мур (Rebecca Moore).

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !