Огромни роботи ще се бият до смърт? (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 06 юли 2015 в 10:42 3797 0

Американска компания е предизвикала японска фирма на дуел, в който ще се бият гигантски бойни роботи.

Това ще бъде реална, истинска война на гигантски роботи, която ще прилича на сцена от холивудски филм. Бостънската компания MegaBots на 30 юни отправи към японската Suidobashi Heavy Industries, създател на робота Kuratas, предлагайки да се организира двубой между него и MegaBot Mark 2, съобщи CNET.

"Suidobashi, ние имаме гигантски робот, и вие имате гигантски робот, и знаете, че това трябва да стане. Ние ви предизвикваме на дуел", – е заявил в видеообращение един от основателите на MegaBots Мат Ърлейн.

Бойният гигантски робот Mark 2 тежи 6 тона и се управлява от екип от двама пилоти. Той може да стреля с трифунтови гранати с боя като в пейнтбол със скорост до 161 км/ч.

Kuratas е по-лек - тежи само 4,5 т, но е въоръжен с картечници Gatling и е оборудван с модерна система за ориентация в пространството с HUD-монитор.

Няма информация за това, дали японската страна е приела или хвърлила предизвикателството, но все пак компаниите се нуждаят от време, за да се определят условията на битката. Американската стана е предложила противникът да избере мястото.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !