08 декември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Румънска космическа компания предлага свой летящ скейт (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 26 декември 2015 в 11:30 73233
Снимка: ArcaBoard

Частната румънска космическа компания ARCA Space Corporation, представи неочакван страничен проект - ховърборда ArcaBoard. Правоъгълната дъска е с мощност от 272 конски сили и е способна да държи човек във въздуха в продължение на шест минути.

За разлика от другите летящи дъски, представени тази година, ArcaBoard не се нуждае от площадки със специално покритие. 

В популярната трилогия "Завръщане в бъдещето" се показва, че през 2015 година всеки ще се движи с летяща кола или скейт. 

Компанията ArcaSpace вече предлага всички заинтересовани да си купят ховърборд. Не е евтин наистина - струва 20 000 щатски долара, държи човек във въздуха само няколко минути, а се зарежда шест часа. За тези, които искат това да става по-бързо, се предлага специална докинг-станция за $ 4500, с която ще се зарежда само за 35 минути.

Румънските разработчици твърдят. че техният скейт е "малко по-голям" от обикновените, но ако се съди по това, което се вижда на видеото (на официалния сайт няма точни спецификации), трябва да е приблизително 0,8 х 1,5 м

Директорът на компанията Думитру Пропеску (Dumitru Propescu) споделя: "Искахме да създадем комерсиален продукт за масовия пазар" и че ArcaBoard показва, че компанията "не само създава прекрасни технологии, но също така дава форма на бъдещето".

Ако сте видели демонстрацията на устройството на видеото, ховърбодът не е особено практичен. В него има система стабилизация, която да гарантира хоризонталното му положение, но няма как да се управлява или да се придвижва човек с него, тоест не може да се използва по предназначение. И с тази висока цена трудно може да се нарече "масов продукт".


Uranus 26.12 2015 в 22:57 3
+ 5
- 0
"We wanted the board to have a friendly, familiar shape" и затва избраха матрак XD
КОнфЪцИ 26.12 2015 в 15:07 2
+ 5
- 0
Практичност не видях!
e-mil 26.12 2015 в 14:43 1
+ 3
- 0
Ако се съди по това, което се вижда на видеото, окомерът ви е изключително дефектен. Няма начин размерите да са 2х1,50 метра.
Първо, очевидно пропорцията е 1:2 (два квадрата един до друг), тоест ако е дължината е 2 метра, значи широчината трябва да е 1.
Но ако скейтът е дълъг 2 метра, значи хората във видеото са високи поне 2,40 м., защото ясно се вижда, че ако човекът (или онази ПР-ка) легнат върху него няма да се съберат по дължина.
Хората най-вероятно са нормално високи към 170-175 см, тоест размерите може да са най-много 80х160 см.
 
Още от : Технологии
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.