03 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Обявиха причините за взривяването на Samsung Galaxy Note 7 (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 19 септември 2016 в 17:09 287673

Анализаторите твърдяха в първите си оценки на въздействието на историята с експлоадиращите Samsung Galaxy Note 7, че компанията бързо ще се възстанови от скандала. Но когато дори авиакомпаниите започнаха да забраняват използването им на борда на самолетите поради честотата на запалващите се устройства, положението се влошава рязко.

Пазарната стойност на компанията Samsung се срина с 22 милиарда щатски долара само за два дни, и за да успокои инвеститорите корейският гигант спешно публикува предварителните резултати от вътрешното си разследване, пише Вloomberg.

Причина за експлозиите е грешка в производството на батериите. Поради прекаления натиск на пластината върху батерията, между положителния и отрицателния полюс може да възникне контакт, което предизвиква интензивно нагряване. По-точни данни ще бъдат обявени по-късно. 

Samsung настоятелно препоръчва потребителите на Galaxy Note 7 да изключат фаблета си ( „телетаблет“, фибрид между телефон и таблет)и и да го заменят с нов, но не всички обръщат внимание на този съвет. За да се намали рискът от експлозия, на 20 септември всички устройства на корейския пазар ще получат ъпгрейт на програма за ограничаване на зареждането на 60 % от капацитета. Това бе съобщено на първа страница на местния вестник Seoul Shinmun. Тъй като апаратът ще работи с 40 % по-малко, собствениците на Galaxy Note 7 вероятно по-охотно ще се откажат от опасните си устройства. Дали тази мярка ще се приложи за други страни е неизвестно. Между другото Samsung отрече слуховете за принудително дезактивиране на фаблетите на 30 септември.

Ако на 1 септември изгоряха 35 фаблети по целия свят, сега само в Съединените щати са регистрирани над 70 случаи на експлозии на Samsung Galaxy Note 7. Някои потребители не бързат с подмяната на устройствата си, защото процедурата е прекалено тромава. При първото посещение сътрудниците на сервиза прибират потенциално взривоопасния апарат и дават смартфон за временно ползване (но не Note 7), и едва след второто посещение можете да получите нов смартфон.


+ 0
- 0
Преди 10 дена като пътувах стюардесата помоли всички да предадат Note 7 самсунгите си, за да не изгорим във въздуха и това с най-сериозен тон. :)))
+ 6
- 1
Ало, науката!
"Фаблет" не идва от фибрид, а от английските думи "phone" и "tablet". На фибрида обикновено му казваме хибрид (hybrid). :)
PetarD
Рейтинг : 11558
20.09 2016 в 16:01 1
+ 5
- 0
Само дето май ще се окаже, че повечето истории с "експлоращи" телефони са фалшиви или умишлено предизвикани и нарочно раздухвани.
 
Още от : Телефони
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.