05 December 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Вижте този пръст - страховит аксесоар към смартфона ви (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 05 October 2018 в 14:07 79850
Основният дизайн на роботизирания пръст е черен силиконов материал. Но има и "подобна на пръст кожа с висока степен на реализъм". Снимка: MobiLimb

Изследователят на взаимодействието между човек и компютър Марк Тейсие (Marc Teyssier) от Университета Париж-Саклей, Франция разработи MobiLimb, роботизиран пръст, който се превръща в аксесоар към телефона, когато се включи в USB порт.

Изобретателят публикува видео, демонстриращо всички начини, по които роботизираният пръст може да ви помогне - служи буквално като допълнителна ръка, функционираща като стойка за телефона, допълнителен захват за задържане на телефона или да избере емотикон, разказва ScienceAlert.

Според документ, който Тейсие ще представи на конференцията за софтуерен и технологичен интерфейс в Берлин през октомври, MobiLimb използва пет прецизно контролируеми мотора, за да направи голям набор от движения.

Понякога Тейсие вместо стандартния черен пластмасов вид, покрива роботизирания пръст с кожа, включително и вариант с цвят на човешка плът, която го кара да изглежда почти като истински човешки пръст "с висока степен наб реализъм".

Тази текстура е направена от боядисан силикон Plastil Gel-10, използван във филмовата индустрия за фалшиви крайник и кожа", отбелязва Тейсие.

"Използването на човешка кожа с телефона илюстрира промените на възприемането на мобилното устройство от неодушевен обект в "почти човешко същество", коментира авторът за Daily Mail.

Ако човешката кожа не ви харесва, Тейсие предлага и странно кожено покритие, което превръща пръста в приятна опашчица.

Засега MobiLimb вероятно ще остане в категорията технологии, от които вероятно не се нуждаем, но се радваме, че някой се е сетил, защото освен че са странни и ни харесват.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Телефони
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.