Тайните на дълбокия океан на научния форум Ratio

Ratio Последна промяна на 10 ноември 2023 в 00:00 4566 0

Дълбините на океана разкриват своите тайни на 11 ноември на Ratio форум. Водните басейни обхващат повече от 90 процента от биосферата на нашата планета и са дом на някои от най-ослепителните организми в света.

С морския учен Луиз Алкок, гостите на събитието ще се гмурнат надълбоко в това водно царство и ще се докоснат до впечатляващи коралови екосистеми, дълбоководни калмари и октоподи. Тя ще разкрие чудесата на дълбокия океан, както и кои са еволюционните фактори, които са допринесли за удивителното разнообразие от живот в тази все още  недостатъчно изследвана област. 

Луиз Алкок преподава зоология в Университета в Глазгоу. Работи по-различни проекти, но най-позната е работата ѝ в сферата на екологията и еволюцията на главоноги, обитаващи дълбоките зони на Южния океан. Тя е редактор на Зоологичния журнал на Linnean Society.

Как огромното разнообразие на фауната в дълбините може да помогне на човечеството в различни сфери от криминология до медицина, ще разберете на форума Ratio.

Освен за новите разкрития около тайните на дълбокия океан, гостите на събитието ще се докоснат до звездите, ще се изправят пред проблемите, свързани със заливащото ни цунами от фалшиви новини и ще разгледат науката, но не като “запазена територия” за учените, а като интелектуално приключение за всеки жаден за знания.

Ratio форум ще се проведе на 11 ноември (събота) в Sofia Tech Park от 10:00 часа.

Програмата на събитието включва общо четири презентации, изложбена част и още изненади. Билети за събитието, както и повече информация за темите и лекторите можете да намерите на сайта на организаторите Ratio.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !