Истинска жена или робот? Мнозина биха се объркали (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 29 септември 2017 в 11:49 34851 0

Робот или истинска жена - спорят хората. Видеозаписите показват изключително детайлно изграждане на лицето (вляво) и реалистични движения на крайниците (вдясно)

С напредването на технологиите границата между човека и машина става все по-размита. И тази невероятна адроидка може да ви накара да повярвате, че разделителната линия между жена и робот напълно е изчезнала.

Тазгодишното Гейм шоу в Токио (Tokyo Game Show) натрупа досега три милиона показвания на YouTube, защото хората не могат да вярват на очите си.

Някои потребители на социални медии дори признават, че се "влюбват" в "красивата машина".

На конгреса, който се провежда ежегодно през последните 21 години, са представени редица японски и чуждестранни игри. Красивата жена "андроид" е само на PR реквизит. Тя, заедно с няколко други подобни на нея, са на щанда на Detroit: Become Human, нова видео игра, разработена от френската фирма Quantic Dream и публикувана от Sony Interactive Entertainment, съобщава DailyMail.

На посетителите може да бъде простено, че се колебаят дали е машина или реален човек, тъй като видеото показва невероятни детайли на лицето и движения на ръцете и краката.

В краткия клип "андроидът" се усмихва и ни маха.

Но трябва да разочароваме феновете на високите технологии, които се надяват, че сексроботите скоро ще изглеждат като този красив робот.

Това всъщност е истинска жена в ролята на хуманоиден робот, наречен AP700 - наречен "най-надеждният андроид".

Актрисата се яви на събитието заедно с още два "андроида" 

Сюжетът на играта "Detroit: Become Human", която ще излезе през 2018 г., се върти около андроида Кара, андроид, който успява да избяга от завода, където е направен.

Карън X Ченг, "режисьор на видеото", отиде на конференцията CES в Лас Вегас през януари и се престори на робот.

Дали тя бе толкова убедителна или може би съвременните роботи са толкова реалистични, но хората й вярваха.

"Аз съм правила роботски танци преди това, но решихме, че би било смешно да се направи на хайтек конференция, където хората очакват да видят такава технология," - разказва Ченг пред MailOnline.

"Честно казано не бях сигурна дали ще мога да заблудя никого, но успяхме да убедим няколко души! Това само показва колко далеч е стигнала роботиката като технология" .

Нейният приятел се преструва, че я контролира с дистанционно, прикрепено с фалшив кабел. И хората изглеждат убедени, и дори коментират колко реално изглежда кожата й. Трябваше само да бъдат убедени да не я докосват, за да не се разкрие тайната. 

В края на видеото, тя изненадва зрителите, като сваля очилата си и се смее.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !