Freevolt: безплатна и вечна енергия от въздуха

Наука ОFFNews Последна промяна на 02 октомври 2015 в 17:05 16580 2

Кредит Drayson Technologies

Freevolt

"Представете си свят, в който устройството ви никога не трябва да се свързва към електрическата мрежа и непрекъснато се храни от безплатен източник на енергия от въздуха около нас". С тези думи компанията Drayson Technologies обяви своята нова разработка под името Freevolt, съобщава технологичния портал Еngadget.

Предложената система позволява да се събира енергия от радиочестотните сигнали и да ги превръща в полезна "вечна енергия". 

Според компанията Drayson разработката им е предназначена най-вече към интернет устройства, консумиращи малко енергия. Freevolt събира "излишната" енергия от безжични мрежи като 2G, 3G, 4G, Wi-Fi и мрежа за цифрова телевизия.

Първата търговска употреба на Freevolt е устройството CleanSpace Tag. Това е персонален сензор за качеството на въздуха. Със система за събиране и анализиране на данни от сензорите CleanSpace Tag може да се изгради високо ефективна мрежа за контрол на замърсяването на въздуха.

Drayson посочва като потенциални приложения на технологията различни сензори за смарт-дом, камери за наблюдение и дори носими устройства.

Потенциалът на Freevolt е огромен, уверени са от компанията.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.10 2015 в 20:41

Попе, ти малко провокацийка в заглавието не може ли да предишаш? Вътре ясно си пише от де се взима енергия. Далече не става въпрос за нарушение на който и да е закон. Използва се за съвсем маломощни устройства.
Любителите на Тесла може да спят спокойно.

02.10 2015 в 17:50

... и после се намесват няколко закона на термодинамиката едновременно и се оказва че устройството работи само в непосредствена близост до предавател на дълги вълни.

Иначе не.