06 май 2021
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Бебе, болно с нов вариант COVID-19, има 51 000 пъти повече вирусни частици

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 25 февруари 2021 в 09:42 45010
Снимка: Pixabay

Появи се нов вариант на коронавирус.

Установено е, че тежко болно новородено, лекувано в Детската национална болница във Вашингтон, има не само нов вариант на новия коронавирус, но вирусно натоварване 51 418 пъти по-високо от други млади пациенти, съобщава Washington Post.

Новият вариант е идентифициран наскоро, когато изследователи секвенираха генома на вируса от бебето, което е лекувано през септември и се възстанови, обяснява Ариана Еунджунг Ча (Ariana Eunjung Cha). 

Не е ясно колко чест или колко рискован може да бъде този нов вариант. Базата данни открива осем други случая на този вариант в американския регион в средната част на Атлантическия океан, според проучване, публикувано в medrxiv (още не в рецензирано списание, което все още не е рецензирано, за вариации на коронавирус при деца.

Вариантът според изследователите има различен тип структура на шиповия протеин, която може да го направи по-инфекциозен. 

Не е ясно дали този нов вариант обяснява огромния брой вирусни частици, открити в носа на бебето. 

„Може да е пълно съвпадение“, коментира Робърта ДеБязи (Roberta DeBiasi), шеф на отделението за инфекциозни болести в Детската национална болница, пред Washington Post. 

"Но връзката е доста силна. Ако видите пациент, който има експоненциално повече вируси,  вероятно е свързано със съвсем различен вариант".

Остават много въпроси за това как коронавирусът засяга децата

Децата е по-малко вероятно да имат тежки случаи на COVID-19, според данните в САЩ. Много малките деца може да е по-малко вероятно да заразят други хора, когато се разболеят, въпреки че CDC все още предполага, че всеки може потенциално да разпространи болестта. 

Но изследователите все още не разбират напълно всички последици от коронавируса за деца и бебета. 

През последните пет месеца броят на случаите на деца с коронавирус се е увеличил "драстично",  според Американската педиатрична академия и Детската болнична асоциация. 

Тежките случаи на COVID-19 при деца са редки, но съществуват и са свързани със сериозни и дългосрочни странични ефекти.

Източник: A Baby Sick With COVID-19 in Washington Had 51,000 Times More Viral Particles, Business Insider


Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.