Биопринтиране на органи с Ratio на 14 май

Ratio Последна промяна на 12 май 2019 в 13:15 1969 0

Може ли биопринтирането на тъкани и органи да предизвика революция в медицината?

На 14 май с Ratio публиката ще научи повече за най-новото в света на тъканното инженерство и какво означава това за бъдещето ни

3D принтирането набира популярност в много сфери в днешно време и биоинженерството не се колебае дали да се възползва от възможностите му. Могат ли биопринтирането и биомастилата да вдъхнат живот? Дали тъканното инженерство е един от тези инструменти на човешкия гений, който ще ни направи богове? Дали могат да бъдат използвани, за да лекуват или да възстановят целостта на тялото? 3D-биопринтирането е един от последните отговори на регенеративната медицина по тези въпроси.

Биопринтирането е чудата смесица от биоинженерство, полимерна химия, клетъчна биология, медицина и архитектура. Но дали има потенциала да предизвика дългоочакваната биотехнологична революция в науката и медицината?
Тези и още въпроси ще бъдат на фокус на събитието Ratio представя: Биопринтиране – от клетка до орган на 14 май. Отговорите ще даде Спас Керимов от „Принтиво“ – български стартъп, който се занимава точно с тази материя. Публиката ще научи малко повече за биопринтера ЕВА и многото „АДАМ-овци“ – биомастилата, които ЕВА използва.

Спас Керимов е създател и изпълнителен директор на „Принтиво“, стартирала наскоро българска биотехнологична компания, която се занимава с 3D-биопринтиране на човешки тъкани. Компанията е избрана на “Иновативно предприятие за годината” за 2018г. Спас Керимов е завършил медицина, интересува се живо от тъканно инженерство и регенеративна медицина. Следи прогреса в области като Изкуствен Интелект, Генетика, Биотехнологичната революция и сблъсъка на Човечеството с новите технологии. Част е от The Changemakers of Bulgaria инициативата на MOVE.BG.
По време на събитието Спас Керимов ще запознае гостите с повече подробности около биопринтирането и как то може да бъде полезно за човечеството в бъдещето и ще отговори на въпроси от публиката.

Ratio представя: Биопринтиране – от клетка до орган ще се състои на 14.05.2019 от 19:00 в City Stage. Събитието е част от поредицата събития на организацията за популярна наука Ratio. Входът е свободен.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !