Днес отбелязваме Световния ден на водата

НаукаOFFNews Последна промяна на 22 март 2021 в 00:02 6178 0

Кредит: https://www.worldwaterday.org/

На 22 март целият свят празнува Световния ден на водата. Това е инициатива, която има за цел да се привлече общественото внимание към значението на този ресурс и проблемите с опазването му.

Като международен празник е предложена през 1992 г. по време на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED), проведена в Рио де Жанейро. Общото събрание на Обединените нации определи 22-ри март, 1993 като първия Световен ден на водата.

Всяка година Световния ден на водата подчертава специфичен аспект от проблемите на водата.

На 22 март 2021 г. Световният ден на водата ще бъде отбелязан в онлайн събитие

Темата на Световния ден на водата 2021 е оценката на водата. Стойността на водата е много повече от паричното й изражение - водата има огромна и сложна стойност за нашите домакинства, храна, култура, здравеопазване, образование, икономика и нашата природна среда. Ако пренебрегнем някоя от тези ценности, рискуваме да управляваме неправилно този изчерпаем, незаменим ресурс. Целта за устойчиво развитие на ООН под номер 6 (SDG 6) е да се осигури вода и канализация за всички. Без дълбоко разбиране на истинската стойност на водата, няма да можем да защитим този важен ресурс в полза на всички.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !