28 септември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Фармацевтични компании започват тестове на лекарство срещу усложненията на COVID-19

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 01 април 2020 в 11:11 50360
Снимка: pixabay

Фармацевтичните компании Sanofi и Regeneron започват тестването на лекарството sarilumab при пациенти с тежка форма на COVID-19.

Това лекарство съдържа моноклонални антитела срещу интерлевкн-6 рецептора (IL-6), свръхпроизводството от който е една от причините за възпалението при пациенти в тежко състояние.

Повишените нива на IL-6 карат имунната система да започне да атакува собственото тяло на човека, вместо вируса и лекарството сарилумаб, одобрено за лечение на ревматориден артрит, може да е един от начините за лечение на тежките симптоми от усложненията на COVID-19.

Ролята на IL-6 се подкрепя и от предварителните данни на китайско изследване, използващо лекарството tocilizumab, което атакува същите рецептори.

Глобалната клинична програма започва в Италия, Испания, Германия, Франция, Канада, Русия и САЩ - страни, засегнати много от разпространението на COVID-19.

Това е второто мултицентрово двойно сляпо клинично изпитване на фаза 2 от 3 на sarilumab и компаниите продължават да работят със здравните власти по света, за да осигурят разкриването на центрове на допълнителни места.

След китайското проучване, компанията Roche провежда собствено изследване върху употребата на tocilizumab, което би довело до одобрение в други страни ако резултатите са добри.

Тъй като все още не съществува одобрено лекарство срещу COVID-19, щатската Агенция по храните и лекарствата (FDA) разреши използването на хлорохин и хидроксихлорокин при младежи и възрастни в тежко състояние на COVID-19 при особени мерки. Тези лекарства предстои да бъдат изследвани в клинично проучване, за да се потвърди тяхната ефикасност, но и да се докаже дали са безопасни.

Източник: Pharmaphorum - Sanofi begins trial of Kevzara against COVID-19 complications


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.