Google ще ни предупреждава за урагани и торнада

Наука ОFFNews Последна промяна на 28 август 2015 в 17:17 12143 0

Кредит Би Би Си

С наближаването на сезона на ураганите, компанията Google анонсира в блога си нововъведение в резултатите от търсенията, които ще помагат на хората да се предпазят от природните бедствия.

В зависимост от местоположението на потребителя и прогнозата за времето, в резултатите ще се появява специално предупреждение. То ще предупреждава, ако се очаква бърза промяна на метеорологичните условия. Засега новата функционалност важи само за територията на Северна Америка, тъй като метеорологичната информация се взема от базите данни на Националното управление на атмосферните и океанските изследвания на САЩ (NOAA).

Ако до настъпването на лошото време остават няколко дни, то потребителят ще вижда стандартната карта със схемата за движение на урагана и препоръки за подготовка към опасни метеорологични явления. Ако до приближаването на урагана обаче остават а часове, Google ще даде съвети за активна подготовка към бързи промени на времето, ще ни посъветва бързо да сложим мобилните устройства да се заредят колкото могат и по-бързо да се евакуираме на безопасно място.

Ако бурята е вече зад прозорците, то ще видим червен код за ниво на опасност и различна информация, като например как най-безопасно да не се удавим в прииждаща вода.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !