23 януари 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Юбилеен научен панаир “150 години Българска академия на науките

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 12 декември 2019 в 15:30 15440

Институтът по математика и информатика на БАН, с подкрепата на Министерството на образованието и науката, организира юбилеен научен панаир „150 години Българска академия на науките“, който ще се проведе на 13 и 14 декември 2019 г.

Официалното откриване ще се състои на 13 декември, петък, от 11:30 часа в конферентната зала на Античен културно-комуникативен комплекс Сердика, площад „Независимост“ №1, (Ларгото на София). Събитието ще открие заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева и председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски.

Научният панаир „150 години Българска академия на науките“ е организиран в рамките на съвместната програма на БАН и МОН „Образование с наука“, която стартира през тази година. Негова главна цел е да открие научни таланти на юношеска възраст, да съдейства в бъдещето им развитие и да даде международен форум на идеите, откритията и иновациите им.

Юбилейният научен панаир ще определи българските участници в International Science and Engineering Fair 2020 (ISEF), който ще се проведе в Анахайм, САЩ, през май 2020 година, а също така и българските участници в Expo Sciences Luxembourg. Пред авторитетното жури и пред гостите на събитието ще бъдат представени 15 ученически разработки, повечето от които са в областта на природните науки.

Наградният фонд на конкурса е ориентиран към участието в събития, които да дадат ранен кариерен стимул на лауреатите и ще бъдат връчени в партньорство с различни организации, имащи традиции в работата с талантливи ученици. Допълнителни финансови и материални награди ще бъдат осигурени от Института по математика и информатика–БАН, Министерството на образованието и науката, Society for Science and the Public, Музей за история на София и Клуб Млади таланти, като партньор на конкурса.

На 14 декември от 15:00 часа пред залата на панаира ще бъдат разположени щандове, представящи дейности по програмата „Образование с наука“. На тях колеги от институти и музеи на Българската академия на науките ще демонстрират дейностите по своите проекти.

Повече информация за програмата „Образование с наука“ може да намерите на адрес: образованиеснаука.бг.

Етикети:БАНпанаир

Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.